Izvor: B92

Grčki ministar za turizam Haris Teoharis rekao je da će turisti biti dobrodošli ako su vakcinisani, imaju antitela ili negativan test na kovid 19. On je održao konferenciju u Muzeju Akropolja.

"Cilj nam je da otvorimo turizam do 14. maja, sa određenim pravilima i ažuriranim protokolima. Do tada ćemo postepeno ukidati ograničenja, ako uslovi dozvole", kazao je ministar.

Teoharis održava konferenciju za štampu iz Muzeja Akropolja u kontekstu Međunarodnog sajma turizma ITB Berlin, koji se ove godine zbog koronavirusa održava onlajn.

Prema izjavama ministra u uvodnoj reči, već se zna ponešto.

  • Turisti će biti dobrodošli ako su vakcinisani pre putovanja ili imaju antitela ili imaju negativan test.
  • Svi turisti će verovatno proći test uzorkovanja kao što je urađeno prošle godine. Važna razlika je upotreba brzih testova.
  • Sve potrebe koje se mogu pojaviti u vezi sa kovidom 19 (npr. hospitalizacija itd.) pružiće grčka država bez ikakvih troškova za turiste.
  • Sva pravila koja važe za grčke građane primenjivaće se i na turiste - bez ikakvih izuzetaka. Na primer, upotreba maske je trenutno obavezna na javnim mestima i odnosi se na sve.

Foto: Depositphotos/ dorian_balate.yahoo.com

Teoharis je istakao da će zemlja ojačati strukture sistema javnog zdravlja na svim destinacijama, "kao što smo to učinili prošle godine kako bismo osigurali odgovarajuću brigu za građane i posetioce".

Tri najveće zablude o Grčkoj i Grcima u koje Srbi veruju

Pored toga, s obzirom na otvaranje sezone, "vakcinacija ljudi iz turizma je prioritet, ako se vakcinacija osetljivih grupa završi, dok ćemo nastaviti sa ažuriranjem zdravstvenih protokola, koristeći iskustva prošlog godine".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.