Foto: Depositphotos / zoipap
Foto: Depositphotos / zoipap

Spreman novac za oporavak od sezone: Posebna pažnja ka omiljenom letovalištu Srba

Podeli

Ministar turizma Grčke, Haris Teoharis najavio je poseban plan reklamiranja za Halkidiki i područja, koja su naročito pogođena restriktivnim merama usled pandemije kovid 19.

Teoharis se sastao sa lokalnim vlastima kako bi razgovarao o promotivnim akcijama, i iskorišćavanju 32 milijarde evra za oporavak, kao i načinima da pomogne mestima koja su zbog stogih restriktivnih mera ove sezone finansijski devastirana.

Grčko ministarstvo turizma obećalo je dodatni publicitet za Halkidiki.

Grčki ministar turizma Hari Theoharis najavio je ove nedelje da će biti preduzete dodatne marketinške akcije, a posebno za destinaciju Halkidiki u severnoj Grčkoj, koja je ove godine bila pod uticajem oštrih mera zbog pandemije koronavirusa.

Ministar se obavezao da će preduzeti akcije koje će pomoći jačanju lokalne ekonomije i zapošljavanja i vraćanju ugleda oblasti, pored marketinškog programa Grčke nacionalne turističke organizacije (GNTO) planiranog za sledeću godinu.

Halkidiki je među brojnim drugim grčkim destinacijama koje će dobiti dodatnu podršku u okviru novo najavljenog promotivnog programa koji će stupiti na snagu sledeće godine.

Theoharis je stao iza vladine odluke, da se ove godine otvori za turizam uprkos globalnoj pandemiji, podvlačeći da je Grčka dostigla 30 odsto turističkog prometa, podsetivši da bi cifra bila ravna nuli da je zemlja ostala zatvorena.

U nastavku je naglasio da su sve odluke donete pod vođstvom zdravstvenih stručnjaka za bezbednost grčkih građana i posetilaca.

Theoharis je priznao da je porast slučajeva kovid 19, u severnoj Grčkoj, u velikoj meri posledica uvezenih incidenata, kao i povećanog kretanja.

"Trenutno smo u procesu stabilizacije mera i u drugim oblastima, što je posebno teško sprovesti, ali je apsolutno neophodno. Naša prva i najvažnija briga je zaštititi svakog grčkog građanina i svakog gosta", zaljučio je ministar.

strana 1 od 212 idi na stranu