Izvor: B92

Limeni je seoce na obali mora udaljeno pet kilometara od Aeropolija i 27 kilometara od Gitija, nalazi se na Peloponezu, možda i najlepšem delu Grčke.

Nema malo onih koji ga smatraju jednim od najlepših i najtradicionalnijih grčkih mesta na moru. Svesni su toga i stranci, pa se tako broj turista rapidno povećava iz godine u godinu.

Kamene kuće izgrađene na samoj obali sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim jer su prava magija za oko.

foto: yt/screenshot

I dok je većina obale kamenita, postoji veliki peskoviti deo između Neo Itila i Karabostasija.

Za smeštaj ne morate da se brinete – mnoštvo tradicionalnih hotela i apartmana smešteno je tik uz more. A nećete ni ostati gladni pored tipičnih grčkih taverni sa svežom ribom i lokalnim jelima, koje će zadovoljiti čak i najzahtevnije nepce.

foto: yt/screenshot

Ovo je jedno od retkih mesta koje će vas podsetiti na letovališta na Jadranu prvenstveno zbog svoje divlje lepote. Idealno vreme za Limeni su septembar i oktobar.

Atmosfera, energija i romantika tri su glavna sastojka za uživanje u Limeniju koja će vas svaki put velikodušno dočekati.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.