Izvor: B92

Dobro poznata plaža Milos na Lefkadi jedna je od poslednjih prirodnih lepota na kojoj su nikle ležaljke i suncobrani.

Plaža Milos nedaleko od sela Agios Nikitas jedna je od najlepših plaža u ovom delu Evrope. Nažalost, lokalno stanovništvo sada je veoma besno jer je jedan hotelijer odlučio da samoinicijativno popuni plažu ležaljkama i suncobranima. Udruženje građana podiglo je tužbu protiv firme čoveka koji je izgradio hotel tik iznad plaže.

“Lokalci ne dozvoljavaju da se uništi jedno prirodno mesto, koje je toliko divlje da do plaže nema ni puta za automobile“, kaže Akis Zervas, advokat koji će ih zastupati.

Prema rečima advokata, još u maju započeti su radovi na postavljanju betonske platforme koja je nezakonita, s obzirom na to da dozvola dozvoljava samo male, sezonske konstrukcije, a ne trajne betonske intervencije.

Od kraja maja dve žalbe su poslate firmi ETAD i u njima se zahteva uklanjanje ležaljki i suncobrana, ali do sada ni nadležni organi, ni lokalci nisu dobili odgovor.

Ležaljke se i dalje nalaze na plaži Milos, a iznajmljuju se po ceni od 10 evra.

“Turisti traže divlje plaže. Sa suncobranima i ležaljkama u pesku, zauvek se gubi posebnost koja privlači posetioce koji vole izvornu prirodu i remeti se zaštita životne sredine“, zaključuje advokat Udruženja građana.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.