Foto: Shutterstock / Sovastock
Foto: Shutterstock / Sovastock

Više od 11 miliona Italijana putuje za Uskrs, najpopularnije domaće destinacije

Podeli

Uskršnje praznike za putovanje planira da iskoristi oko 11,5 miliona Italijana, od kojih je 8,2 miliona punoletnih, a 3,3 miliona maloletnih.

Od toga će 95,6 odsto njih ostati u Italiji, dok će 4,4 odsto za putovanje izabrati stranu lokaciju, prema istraživanju koje je za Savez italijanskih hotelijera i turističkih udruženja Federalbergi sproveo ACS Marketing Solutions, prenosi ANSA. Najpoželjnije destinacije za putnike koji će ostati u Italiji su more (31,6 odsto), kulturno-istorijska mesta (30,8 odsto), planine (17,6 odsto),a potom, jezera (5,0 odsto) i banje (1,3 odsto).

Za one koji će umesto toga izabrati inostranstvo, najprivlačnije su velike evropske prestonice (68,2 odsto), zatim neevropske (13,6 odsto), primorska odmarališta (9,2 odsto) i krstarenja (4,5 odsto).

"Prijatno sam iznenađen rezultatima naše ankete o Uskrsu: još jednom su naši sugrađani pokazali da vole Italiju kao svoju destinaciju za odmor. Nikada ne smemo zaboraviti da su Italijani naše prvo tržište i da zaslužuju veliku pažnju", saopštio je predsednik udruženja Federalbergi Bernabo Boka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4619 idi na stranu