Foto: Shutterstock/artem evdokimov
Foto: Shutterstock/artem evdokimov

Srpska porodica u Turskoj doživela horor; Igor Rogan za B92.net: "Ljudi se tuku za parče mesa"

Podeli

Porodica iz Zemuna se sredinom juna uputila u Kemer (Turska) u želji da provede prijatan letnji odmor u "all inclusive" hotelu sa pet zvezdica. Ipak, odmor im se pretvorio u noćnu moru.

Igor Rogan već godinama letuje u Turskoj i uvek se rado vraćao u ovu zemlju, pogotovo zbog bogatog programa za decu koji imaju. Ipak, nakon ovogodišnjeg letovanja, vrlo je verovatno da će proći neko vreme dok ne odluči da ponovo poseti tursku obalu.

Sa trudnom suprugom i trojicom sinova, Igor je ovogodišnji odmor želeo da provede u Kemeru u Antaliji. Prvi put su odlučili da putuju preko turističke agencije "1a travel", i na osnovu njihove ponude na sajtu su rezervisali hotel sa pet zvezdica "ultra all inclusive" varijantu, koju su za sedam dana platili 3.600 evra.

Dodatno ih je privuklo to što je na sajtu pisalo da se u okviru hotela nalaze dva akva-parka i da mogu oba i da se koriste. Kako priznaje, to im je bilo veoma bitno zbog dece i njihove zabave na letovanju.

Bisera Tomić za B92.net o agoniji u Turskoj: "Palma mi isekla glavu, držali su me kao taoca"

Međutim, od trenutka kada su stigli u Kemer počela je saga.

"Mi dolazimo u hotel 23. juna (do 30. juna je trajalo putovanje) i na recepciji hotela saznajemo da pola sadržaja koji se nalazi na sajtu "1A agencije" ne postoji. Hotel se razdvojio prošle godine i sada su to dva hotela i sada onaj deo sa akva-parkom koji je bio predviđen za malu decu ne postoji, ne možemo da ga koristimo. Imamo samo jedan akva-park, koji je ekstremni akva-park, a koji deca ne mogu da koriste", rekao je Igor za B92.net.

Sobe prljave, užasna hrana

Foto: Igor Rogan
Foto: Igor Rogan

To je bio samo početak odmotavanja klupka.

"Tu krećemo čitavu sagu sa njima. Hrana je bila užasna, 50 minuta smo čekali u redu da bilo šta jedemo. Tuče su bile za meso. Hranili smo se u Meku u Kemeru, jer nismo mogli da dođemo do obroka u restoranu, jer kada bismo došli na red, više ničega ne bi bilo", rekao je Rogan. Dodao je da je on krenuo na put kolima, dok je njegova supruga sa decom otišla avionom na destinaciju. Osim hrane i već očiglednog saznanja da hotel ne sadrži dva akva-parka kako je stajalo u opisu ponude, porodica Rogan nije bila zadovoljna ni čistoćom u čitavom hotelu.

"Reakciju smo uputili prve večeri, kada smo videli kakva je situacija. U zakonskom roku smo se obratili vodiču, koji je rekao da otvaraju kancelarije sutra u 9 i da se tada jave", otkrio je Rogan.

Sutradan su ih dočekale dve ponude: ili da ih premeste u jeftiniji hotel bez doplate ili da ih premeste u hotel u Beleku, ali uz doplatu od 1.500 evra.

"Sramota je to što ste nam ponudili. Sramota za to jeftinije, a za ovo skuplje ću vam doplatiti i 500 evra za obe porodice", rekao je Igor odmah vodiču, ali mu je gospodin odgovorio da ta opcija nije izvodljiva.

Odmor iz snova koji su sanjali pretvorio se u noćnu moru.

Foto: Igor Rogan
Foto: Igor Rogan

Kada su se vratili sa letovanja, prvo su napisali žalbu i prijavili inspekciji slučaj, te stupili u kontakt sa Republičkom unijom potrošača. Kako nam je Igor priznao, od trenutka kad su počele prve žalbe, agencija je nekoliko puta sklanjala i ponovo stavljala sporni hotel u svoju ponudu.

U trenutku razgovora sa redakcijom portala B92.net Igor je bio kod advokata, gde je pripremao opomenu pred utuženje:

"Moj zahtev je da se vrati sav novac, to je deo materijalne štete. Odlučio sam se na taj hotel zbog njihovog lažnog predstavljanja. Moja misija je da budu kažnjeni za svoje ponašanje."

Kako kaže, novac mu nije satisfakcija i zna da je moguće da prođu godine dok pravda ne bude zadovoljena.

"Dobio, ne dobio, to dugujem deci koja su potencijalno mogla da budu gladna, da nisam bio kolima", završava priču za naš portal.

Odgovor agencije

Kako bismo čuli i drugu stranu priče, stupili smo u kontakt sa agencijom "1a travel", a Ivan Nikolić iz ove agencije kratko za naš portal prokomentarisao ovaj slučaj:

"Dobio je odgovor pravnog tima i pravnog zastupnika koji se bavi tim prigovorima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4017 idi na stranu