Izvor: B92

Kao i uvek, najviše interesovanje srpskih turista postoji za Grčku, a sudeći prema lepim vestima kojima je počela sezona, očekuje nas lepo leto. Naime, u Grčku od 2. maja možemo da putujemo samo sa pasošem, a za nekoliko nedelja bi trebalo da bude doneta odluka i o ukidanju rominga za turiste iz Srbije.

Ivana Simić Apostolu, koja živi u Atini, rekla je za RTS da se u grčkim medijima ističe veliki broj turista iz Srbije koji će ove godine posetiti Grčku, oko 900.000 i da je to oko 30 odsto više turista od prošlogodišnjeg broja.

"Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. Naglasio je da turisti iz Srbije obično dolaze drumskim saobraćajem, a 2019. godine ostvarili su 7,7 miliona noćenja. Po broju noćenja su prvi među zemljama regiona", rekla je Ivana Simić Apostolu.

Komentarišući odluku o ukidanju rominga za srpske turiste, rekla je da je grčki ministar istakao da je potrebno nekoliko nedelja da se sve stvari usklade kako bi do toga došlo. Ali, prema njenim rečima, nije preciziran tačan datum.

Kada je reč o cenama u Grčkoj, rekla je da su poskupljenja u toj zemlji vidna, poskupela je struja, a vidljiva su i poskupljenja u prodavnicama.

"Sigurno je sve skuplje za 20 do 30 centi. Tako da i naši turisti treba da očekuju malo više cene nego prošle godine. Malo skuplje će biti, ali ne nauštrb lepog vremena i lepog provoda", napomenula je.

Naglasila je da kovid više na sreću nije glavna vest i da je dobra vest da u Grčku može da se uđe samo sa pasošem.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.