Izvor: B92

Nedavno se pisalo o cenama sladoleda u centru Splita, koje su se kretale od 1,3 evra do maksimalno 2 evra, što je dvaput više nego pre sedam godina.

Iako se rasprava između kritičara i onih koji takvo poskupljenje opravdavaju porastom cena nabavke, vode, struje i visokim kirijama, još nije smirila, građane i posetioce ovog grada sada čeka još neprijatnije iznenađenje.

Naime, kako pišu hrvatski mediji, u centru Splita otvorile su se još tri poslastičarnice, a u jednoj od njih zabeležena je najskuplja kugla sladoleda od 1,73 evra za malu i 2,39 za veliku porciju u čašici s raznim dodacima.

Što se tiče običnih kugli, i tu imamo novog rekordera. To je slovenačka franšiza Aroma na vrhu Bosanske, gde ćete platiti 2,13 evra za njihov osvežavajući užitak napravljen bez glutena, dodatih aroma i pojačivača ukusa.

"Mi smo svesni da naše cene nisu za domaće. Ali, šta ćete, turisti su to spremni da iskeširaju", objašnjava nasmejana prodavačica za Slobodnu Dalmaciju.

Ukoliko vas put nanese u Split i jede vam se sladoled, po ovoj računici, tri kugle koštaće vas skoro 7 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.