Foto: Shutterstock/Touseef designer
Foto: Shutterstock/Touseef designer

Bez buster doze u Abu Dabi

Podeli

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) objavile su nove informacije o pravilima za ulazak u glavni grad, navodeći da za razliku od stanovnika, vakcinisani turisti ne moraju da imaju dokaz o primanju buster doze protiv koronavirusa da bi ušli u Abu Dabi, javlja Anadolu Agency (AA).

U pitanju je promena specifična za turizam za ulazak u Abu Dabi, koji je zauzeo stroži pristup suzbijanju koronavirusa od susednog Dubaija.

Abu Dabi je zbog pandemije podigao granicu s Dubaijem, a kontrolišu se svi vozači. To je napravilo probleme onima koji putuju na posao, a nakon problema prošle sedmice pojašnjeno je da da svi građani i stanovnici koji žele da uđu u Abu Dabi moraju da imaju dokaz o buster dozi da bi se smatrali potpuno vakcinisanim i zadržali "zeleni status" na vladinoj zdravstvenoj aplikaciji.

Abu Dabi: Saveti za turiste

Turistička veb stranica Abu Dabija objavila je da se novo pravilo ne odnosi na međunarodne posetioce, koji mogu da uđu grad-državu ako su primili dve doze vakcine.

Svi posetioci moraju da imaju i negativan test na koronavirus napravljen u poslednje dve nedelje da bi ušli u glavni grad i na njegova javna mesta, uključujući tržne centre i teretane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3560 idi na stranu