Izvor: B92

Brdo pored Mermernog luka je otvoreno prošlog leta. Međutim, zbog brojnih pritužbi posetilaca, zatvoren je početkom meseca.

London je poznat po brojnim turističkim atrakcijama od kulturno-istorijskog značaja.

Među bogatom turističkom ponudom se nalaze Britanski muzej, Big Ben, Londonska kula, Tauerbridž, Pikadili, Londonsko oko, Katedrala svetog Pavla, a od prošlog leta i brdo pored Mermernog luka.

Međutim, ova turistička atrakcija je već zatvorena i izgleda da nikome nije žao.

Otvorena je prošlog leta i smešteno je odmah pored Mermernog luka na veštačkom brdu visokom skoro 80 metara napravljenim od skela i prekriven travnjakom.

Žuta bundeva, Stepenice do raja, Osmatračnica... Zabranjene zone u 2022. godini FOTO

Do vrha se dolazilo uz 130 stepenika, gde je posetioce čekao mali vidikovac koji može da primi oko 25 ljudi odjednom. Tu su se nalazili kafić i prodavnica, kao i izložba "Lightfield"

Ovo brdo i sama atrakcija je izgrađena kako bi se povećao broj posetilaca u ulici Oksford nakon što je završen lokdaun u toku pandemije koronavirusom.

Planirani troškovi izgradnje ovog brda su na kraju bili duplo veći od planiranih i iznosili su 8,15 miliona dolara što je verovatno dodatno izazvalo gnev među domaćim turistima.

Brdo je zvanično otvoreno 26. jula 2021. godine, a svi zainteresovani su mogli da uđu uz ulaznice od 6,11 do 10,86 dolara.

Nakon brojnih protužbi posetilaca, ubrzo po otvaranju je zatvorena, pa ponovo otvorena početkom avgusta uz besplatan ulaz (i uz nadoknadu onima koji su već platili da bi videli atrakciju).

Niste videli London ako niste posetili ovih dvadeset mesta

"Kakav užasan prizor pored legendardnog Mermernog luka! Šta su oni mislili? Uopšte se ne uklapa u okolni travnjak? Užasne metalne stepenice i jadne mrtve biljke? Stvarno?"

"Humka na Mermernom luku je iskreno potpuna misterija - šta je to? Zašto je tamo? Zašto je pobogu toliko novca potrošeno na to? Ne vidim kako će ovo pomoći Londonu nakon pandemije. To je zbrka skela sa nagomilanom zemljom. Najgore za mene je zahtevaju da popunite list sa vašim kontakt podacima bez očiglednog razloga. Ulaznica nije bila potrebna. Pretpostavljam da je sada besplatna jer moćnici shvataju da niko ne bi želeo da plati za ovo?"

Ovo su samo neki od komentara na TropAdvisoru koji, čini nam se, potvrđuju da nikome nije previše žao što je London ostao bez najmlađe turističke atrakcije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.