Izvor: B92

Sve više Nemaca se odlučuje da letovanje provede u Bugarskoj i time spoji odmor i popravku zuba.

Dentalni turizam je zasnovan na konceptu koji podrazumeva kombinaciju putovanja sa korišćenjem stomatoloških usluga, a pogodan je za osobe koje žele da uštede novac i dobiju više stvari za manju svotu novca.

Konstantin iz Vizbadena kaže da već pet godina svakog leta putuje u Varnu.

"Ovde mogu da kombinujem godišnji odmor i popravke zuba", kaže on i dodaje da je ovo super-odmor, jer se bol usled popravke zuba lakše zaboravi uz plažu i more.

On je jedan od oko 10.000 turista koji svake godine dolaze u Bugarsku iz Zapadne Evrope, a njih 8.000 dolazi upravo iz Nemačke

Turistima je cilj kvalitetna zubarska intervencija po niskoj ceni

"Ovde sam platio 6.000 evra, dok su mi u Nemačkoj napravili ponudu od 12.000 evra", kaže Konstantin.

Menadžerka klinike Dentaprajm Sara Bošnijakova kaže da je prednost Varne što se nalazi na moru i da njihovi pacijenti u ovaj grad dolaze na pet do deset dana.

"Za to vreme imaju po jedan ili dva termina dnevno kod nas. Neki ne dolaze svakog dana, jer hoće da imaju slobodno vreme. Mi to poštujemo", dodaje ona.

Neistraženi dragulji istočnog Balkana: Četiri peščane plaže u Bugarskoj FOTO

Pandemija je jako pogodila ceo svet, pa tako i Bugarsku. U drugim regionima Bugarske se aranžmani otkazuju, ali u Varni sezona traje do kraja septembra.

Načelnik zavoda za turizam u Varni Ilion Dimitrov kaže da su "zubni turisti" svetlo na kraju tunela i da pružaju veliku podršku turizmu u Varni.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.