Foto: Shutterstock/Littleaom
Foto: Shutterstock/Littleaom

Haos i nejasnoće oko pravila putovanja doprinose još jednoj lošoj letnjoj sezoni

Podeli

Haos i nejasnoće oko pravila putovanja i mera sprečavanja širenja koronavirusa dovode do još jedne loše letnje sezone za posrnulu evropsku turističku industriju.

Za koju god da ste se destinaciju odlučili ovog leta, nemojte da zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju opciju, onu koja ima pokriće za kovid 19.

Kako piše AP, popularne turističke destinacije bore se sa novim varijantama koronavirusa.

U Francuskoj, najposećenijoj zemlji na svetu, posetioci od ove nedelje imaju još jedan uslov da ispune sa novim zahtevom za posebnu kovid 19 propusnicu.

Francuska uvodi obavezno plaćanje kovid testova za strane turiste

Italija je takođe najavila da će ljudima biti potrebne slične propusnice kao u Francuskoj za pristup muzejima i bioskopima, odlazak u restoran ili na bazen i niz drugih mesta.

Međunarodni dolasci turista u Evropu prošle godine opali su za skoro 70 odsto, a za prvih pet meseci ove godine opali su za 85 odsto, podaci su turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), čije je sedište je u Madridu.

Španija, druga najposećenija zemlja na svetu, imala je 3,2 miliona turista od januara do maja, što je desetina posetilaca u istom periodu 2019. Međutim, u junu je Španija imala 2,3 miliona poseta, što je bila najbolja mesečna cifra od početka pandemije.

Grčka zaustavila 4.500 turista sa trajekta

U Grčkoj, gde broj zaraženih raste, vlasti su pooštrile ograničenja za nevakcinisane turiste i stanovnike, zabranivši im ulaz u sve zatvorene objekte za ručavanje i zabavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2695 idi na stranu