Perast Foto: Shutterstock/Olga Gavrilova
Perast Foto: Shutterstock/Olga Gavrilova

Korona ukinula žurke i klubove: Od danas bez noćnog života u Crnoj Gori

Podeli

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera u Crnoj Gori i rasta broja novozaraženih, na snazi će od danas pa do 2. avgusta biti nove mere.

Šta je potrebno za ulazak u Crnu Goru?

Nadležni će od danas pa do 2. avgusta uvesti privremenu zabranu rada noćnih klubova i diskoteka, na otvorenom i zatvorenom prostoru, pišu podgoričke Vijesti.

Zabranjuju se žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru.

Noćni klubovi i restorani neće raditi do 2. avgusta, ali svakako sa sobom u Crnu Goru možete da ponesete dobro raspoloženje. I naravno, putno osiguranje.

Pozivajući se na svoja saznanja, Vijesti pišu da od 2. avgusta boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata neće biti omogućen bezuslovno.

U fokusu Uprave za inspekcijske poslove biće kontrola okupljanja na otvorenom i izvođenje muzike uživo u baštama lokala. Ukoliko se nastavi trend kršenja, razmotriće se njihovo ukidanje ili dodatno ograničavanje, piše list.

Šta nakon 2. avgusta?

Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, od 2. avgusta će ponovo početi da rade noćni klubovi i diskoteke, ali samo za one koji su vakcinisani, poseduju negativan PCR test ili dokaz da su preležali koronavirus (da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa).

Pod istim uslovima će biti moguć i boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata, kao i ulazak na žurke, muzičke festivale i bilo koja druga masovna okupljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2695 idi na stranu