Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

Grčka rešila problem srpskih turista; "Bilo je tehničke prirode"

Podeli

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova državljanima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije na proverama u zatvorenim prostorima i lukama.

Nakon što popunite PLF obrazac i dobijete QR kod na mejl, razmislite i o putnom osiguranju.

"Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije itd. imali su probleme pri očitavanju QR kodova. Ovo je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši sa Grčke strane i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen", izjavila je Tatjjana Matić, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Građani koji dolaze iz zemalja van Evropske unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana, kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv koronavirusa ili uz potvrdu da su bolovali od koronavirusa u periodu od 1 do 6 meseci pre putovanja, piše u saopštenju.

Dodaje se da potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, te da je uz potvrdu potrebno priložiti i lični dokument.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2383 idi na stranu