Foto: Shutterstock/Ranko Maras
Foto: Shutterstock/Ranko Maras

Herceg Novi zadovoljan prvim rezultatima: Za sada, najviše gostiju iz Srbije

Podeli

Turistička sezona u Crnoj Gori je i više nego zadovoljavajuća. Većina ugostitelja polako puni svoje smeštajne kapacitete, a gosti su, uglavnom, građani Srbije, ali i regiona.

Možda vas zanima:

Veliko interesovanje za Crnu Goru kao novu evropsku rivijeru"

Besplatno PCR testiranje za turiste koji plate boravišnu taksu u Crnoj Gori

"Na osnovu prijava boravka, 38 odsto gostiju je iz Srbije. Na drugom mestu je Rusija sa 24 odsto i na trećem mestu su gosti iz Bosne i Hercegovine, njih 18 odsto. To je nešto što se uklapa u naše projekcije i aktivnosti koje smo radili na marketinškom planu, jer smo se fokusirali na region i Istočnu Evropu", izjavio je Dalibor Vuković iz turističke organizacije Herceg Novi.

Pored prelepih plaža, lekovitih voda, sunca i mora, ovo turističko mesto je proširilo svoje letnje sadržaje, pa, shodno ovome, Herceg Novi može da ponudi mnoge aktivnosti.

"Pripremili smo pešačke i biciklističke ture. Dosta našu ponudu baziramo na prirodnom kontrastu. Verujemo da bi to ovog leta moglo biti zastupljeno, imajući u vidu na kampanje koje se zasnivaju na boravak u prirodi. Kreirana je gradska tura, koja se oslanja na novootvorenu Kuću nobelovca Iva Andrića", kazao je Dalibor Vuković za medije.

Turistička sezona u Herceg Novom je na dobrom putu, a tokom letnjeg perioda se očekuje povećanje broja turista, kako domaćih, tako i stranih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2422 idi na stranu