Izvor: Tanjug

Predsednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić kaže da je dobro što će, za razliku od prošle godine, granice biti otvorene za turiste, jer će to, kako kaže, bar komšijama omogućiti da dođu na Jadran.

Ističe da odavno nije bilo veće intresovanje ruskih turista za Crnu Goru, ali je kako kaže, problem avio-povezanost.

"Nijedna od tih avio-kompanija koje najavljuju letove neće leteti u kapacitetima u kojim imamo potrebu. Cene letova su visoke i kreću se od 600 do 1.000 evra", kazao je Hodžić, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Od kompanije ToMontenegro se, kako navodi, očekuje mnogo, ali se ne zna ništa. Ističe da se turističkim agencijama troškovi gomilaju, te da je sve to teško izdržati.

"Prošla godina se razvukla i sada je još gore, ali mi smo optimisti", kazao je Hodžić.

Za sada se, kako dodaje, niko ne može pohvaliti da ima ugovorene aranžmane za ovu godinu.

"Leto je pred nama ništa se ne dešava, načelna obećanja i planovi su tu, ali agencije, prevoznici, hotelijeri, još uviek nemaju nikakve dogovore", ističe Hodžić.

Za putovanja tokom 1. maja i Dana nezavisnosti, kako navodi, moguće je samo napraviti aranžmane za region.

Crna Gora u društvu Maldiva, Tajlanda, Japana

"Ali tu možete ići i u samostalnom režiji nisu vam agencije u velikoj meri potrebne", rekao je Hodžić.

"Pohvalno je što smo za razliku od prošle godine otvorili granice i to je jako dobro, jer ćemo bar komšijama omogućiti da dođu. Prošle godine smo zatvorili granice i kad smo podvukli crtu, nismo ništa imali od toga", naveo je Hodžić.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.