Izvor: B92

Na Maldivima je napravljen resort - privatno ostvro "Waldorf Astoria Ithaafushi", gde jedno noćenje košta čak 80.000 dolara, odnosno oko 65.000 evra.

Maldivi su izuzetno popularna turistička destinacija koju čini 1.200 malih ostrva, a odmarališta na njima su uglavnom privatna. Na svakom ostrvu, nalazi se po jedno odmaralište, a neka od njih mogu ispuniti potrebe i onih najzahtevnijih posetilaca.

Jedno takvo odmaralište je Waldorf Astoria Ithaafushi koje je otvoreno ove sedmice. Prostire se na 32.000 metara kvadratnih, i kao takvo je najveće odmaralište na Maldivima. Jedno noćenje ovde, može koštati i do 80.000 dolara.

Namenjeno je za smeštaj 24 gosta u tri objekta. Reč je o vilama sa bazenima i direktnim pristupom plaži. Arhitektura prostora je opisana kao "domišljata, a istovremeno moderna. Šarm kojem se ne može odoleti". Svaki gost ima lični tim ljudi koji ga uslužuju.

"Prostor je osmišljen da bi zadovoljio najizbirljivije. Ostrvo je odraz ekskluzivnosti, a nalazi se na jednom od najinspirativnijih mesta na svetu. Posvećeni tim pruža svaku uslugu", izjavili su iz ovog odmarališta, prenosi Klix.

Do ovog ostrva je lako doći sa međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Male. Gosti mogu doći vožnjom u jednoj od šest jahti odmarališta, koja traje 40 minuta. Za one koji žele da uživaju u neverovatnom pogledu, dostupan je hidroavion kojim let do ostrva traje 15 minuta.

Kada je u pitanju ishrana, gostima je na raspolaganju kulinarski tim koji može pripremati namirnice po različitim željama. Naravno, moguće je uživati u vodenim sportovima, ronjenju i vožnji jahtom.

Tretmani u wellness centru su također pilagodljivi potrebama posetilaca. Tu su i prostor za meditaciju i jogu, kao i poseban bazen za decu i prostor za igru.

Maldivi su od 15. jula prošle godine ponovo otvoreni za turiste iz celog sveta, piše CNN. Većina njih ne mora u karantin po dolasku, ali se mora pokazati negativan PCR test na koronavirus urađen najkasnije 96 sati pre polaska. Na njemu moraju biti jasno navedeni naziv i adresa laboratorije, kao i datum uzimanja uzorka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.