Foto: Depositphotos /  wirojsid
Foto: Depositphotos / wirojsid

Istraživanja pokazala - čeznemo za putovanjima: Optimistična prognoza 2022.

Podeli

Nemački turistički koncern TUI očekuje u ovoj godini, i pored korona krize, da će na leto situacija sa putovanjima biti normalna.

Pročitajte još:


Kovid pasoš: Bez potvrde da smo imuni na virus, nema putovanja u brojne države

TUI će, međutim, kako je objavio direktor koncerna Fric Jousen, ipak ponuditi samo oko 80 odsto letova u odnosu na ranije godine, kako bi dostigao optimalnu popunjenost aviona.

Jousen je u izjavi dnevniku "Rajniše Post" upozorio da će zbog takve situacije avioni, na pojedinim letovima ka mediteranu, biti brzo popunjeni. On smatra da će Nemci ove godine potrošiti više para na putovanja, a razlog za to je i što će bonovi za stornirana putovanja iz 2020. biti iskorišćeni.

Takođe, Jousen ističe da kod ljudi, kako pokazuju istraživanja, postoji čežnja za putovanjima nakon teškog korona perioda.

On očekuje da će započetom vakcinacijom ubrzo nestati ograničenja za putovanje. TUI u ovoj godini, prema njegovim rečima, namerava da svih svojih 16 kruzera stavi ponovo u pogon. Jousen ističe da će, međutim, tek 2022. moći da se računa s tim da će turizam da se vrati na nivo ranijih rekordnih godina kao što je bila 2019.. Tekuća godina, prema njegovom mišljenju, biće godina prelaza, zbog očekivanih slabih prvih šest meseci.

Uveren je da će se posao sa odmorima brže oporaviti od ostalih putovanja, uključujući i poslovna putovanja. "Videokonferencije zamenjuju i dalje pojedine razgovore, ali doživljaj sa odmora ne može zameniti ništa digitalno", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3597 idi na stranu