Foto: Depositphotos /  bloodua
Foto: Depositphotos / bloodua

Srbija u top-pet skrivenih zemalja Evrope: Banje "svetske klase"

Podeli

Američki magazin Forbs uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih zemalja koje su, kako navodi, savršene za putnike koji tragaju za manje popularnim destinacijama. Objašnjavajući razloge za posetu Srbiji, Forbs je, ispod fotografije Hrama Svetog Save, naveo da naša zemlja obiluje prirodnim izvorima mineralne vode, ističući da su srpske banje "svetske klase" i da privlače posetioce iz cele Evrope.

Posebno je izdvojio Vrnjačku i Ribarsku banju kao destinacije u kojima turisti mogu da provedu opuštajući odmor. Američki magazin napominje da Srbija obiluje i istorijskim gradovima, od Niša, za koji navodi da je rodno mesto rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, za koji ističe da je poznat kao "srpska Atina" zbog istorijskog značaja.

Forbs podvlači da nijedan put u Srbiju nije potpun bez posete Beogradu, a srpsku prestonicu opisuje kao jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun "istorijskih ruševina" i "živopisnih scena" pića i hrane.

Pored Srbije, Forbs je na listu uvrstio Crnu Goru, Slovačku, Moldaviju i Letoniju. Američki magazin napominje da međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali navodi da su obećanja o razvoju vakcine oživela duh putnika kod osoba koje su nekada često letele po celom svetu.

Foto: Depositphotos/ zm_photo
Foto: Depositphotos/ zm_photo

Svojim čitaocima koji su već obišli Zapadnu Evropu preporučuje da razmotre odlazak u neke od "potcenjenijih zemalja" na istoku, severu i jugu kontinenta.

Amerikanci o Beogradu: "Tona kafića, definitivno je ovde ispijanje kafe način života" VIDEO

"Prepune prelepih prirodnih blagodeti, s fascinantnom istorijom, ovih pet zemalja su idealne za one koji tragaju za jedinstveniom iskustvom", navodi Forbs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1717 idi na stranu