Izvor: B92

Jedan od najpopularnijih sajtova za avanturiste Lonely Planet napravio je listu lokacija koje svi moraju da posete bar jednom u životu. Mi vam sada predstavljamo prvih pet lokacija, sa kratkim opisom. Uskoro sledi i drugi deo. Uživajte.

1. Šetnja Anapurnom - Nepal

Sva lepota Nepala vidi se na jednom mestu - tu su i zelena polja pirinča, i krda jakova, ali i ogromni, snežni planinski prelaz Torung La. Mada su neki delovi manje pristupačni, prizor i čista priroda vrede svakog uloženog truda.

2. Salar de Ujuni - Bolivija

U pitanju je najveće tzv. prirodno ogledalo na svetu. Kada ste na ovom mestu, imate osećaj kao da šetate po samim oblacima, a to je naročito izraženo kada padne kiša.

3. Hramovi Angkor - Kambodža

Ovi velelepni hramovi nalaze se na Uneskovoj listi svetske baštine, a Angkor Cat, koji je i najpoznatiji kompleks, predstavlja planinu Meru, na kojoj, prema predanju, stanuju hinduistički bogovi.

4. Vodopadi Iguazu - Brazil i Argentina

Vodopadi koji dele Brazil i Argentinu imaju 275 slapova. Najviši je poznat i kao Đavolje grlo, a dubok je čak 80 metara.

5. Jezero Bled - Slovenija

Evo jedne komšijske lokacije. Dobro poznato jezero ima i malo zeleno ostrvce, na koje su hodočasnici dolazili još u 19. veku.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.