Foto: Depositphotos /  boggy22
Foto: Depositphotos / boggy22

"Ove godine rešavamo jedan od najvažnijih projekata za srpski turizam"

Podeli

Tokom letnje sezone oboren je rekord posećenosti na Kopaoniku od kada postoje letnji sadržaji, a iz Skijališta Srbije ističu da se na toj planini završava istorijski važan projekat gondole od Brzeća do Malog Karamana.

Direktor Skijališta Srbije Deja Ćika, kako prenosi Tanjug, kaže da je letos bilo 2,7 puta više turista nego 2019. godine u istom periodu, a tome je doprinelo poštovanje svih mera predostrožnosti. "Tokom celog leta radila je staza za letnje skijanje, a tokom četiri vikenda organizovane su promo-cene za letnje sadržaje", rekao je on.

Prošla skijališna sezona, iako je završena 20 dana ranije zbog zdravstvenih okolnosti, bila je dobra, jer je na belim stazama tokom četiri meseca bilo između šest hiljada i sedam hiljada skijaša.

"Ove godine rešavamo jedno od najvažnijih projekata za srpski turizam - gondolu koja će povezivati turističko naselje Brzeće sa centrom Kopaonika. A ski-centar će biti proširen za četiri nove staze", rekao je on.

Dodao je da će skijaši ove zime moći na žičare uz poštovanje propisanih mera, sa maskama i bandanama - zaštitnim maramama za sneg. Pretprodaja paketa karata za skijašku sezonu počeće 15. novembra sa 15 odsto popusta za sve koji ih kupe do kraja novembra, a uslediće popusti od 10 i pet odsto.

strana 1 od 1427 idi na stranu