Foto: Depositphotos / anyaberkut
Foto: Depositphotos / anyaberkut

Oglasio se nadležni za postavljanje ležaljki i suncobrana kod Plave grobnice: "Iznenađen"

Podeli

Na ostrvu Vido, koje se nalazi na svega desetak minuta vožnje brodom od grčkog ostrva Krf od 7. avgusta su postavljene ležaljke, a sada se oglasio i nadležni savetnik opštine Centralnog Krfa i Dijapontije Spiros Neracisu.

Pročitajte još:

Upućen dopis ambasadi i konzulatu Srbije na Krfu: "Verujem da će ležaljke biti uklonjene"

Plava grobnica opet postala kupalište: Grci postavili ležaljke FOTO

"Na toj maloj plaži ne postoji nikakva komercijalna ili turistička aktivnost opštine ili bilo kog privrednika", kazao je Nerancis, a navodi portal Enimerosi.com.

Spiros Nerancis je odgovorio da u toj oblasti oduvek postoji apsolutno poštovanje i odlični odnosi sa srpskom zajednicom, i dodaje kako je ta mala plaža tradicionalno mesto na kojem se kupaju stanovnici Krfa, uglavnom stariji ljudi koji žive u gradu.

Naime, kako je istakao, "Ove godine očistili su i uredili celo ostrvo i područje oko Mauzoleja, uklanjajući dva velika slomljena stabla".

Neranczis je izjavio da je iznenađen zbog pisanja medija, a kako kaže "Obično su tu ranije donosili suncobrane i stolice, tako da su ležaljke postavili da plaža izgleda pristojno i negovano".

Podsetimo, kustos Srpske kuće na Krfu Ljubomir Saramandić izjavio je danas da veruje da će ležaljke i suncobrani, postavljeni na ostrvu Vido kod Krfa vrlo brzo biti uklonjeni i istakao da ne treba da se stvori ružna slika jer stanovnici Krfa spomenike posvećene Srbima doživljavaju kao deo sopstvene istorije.

Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό, προσπαθώντας για την άνεση και την ικανοποίηση όλων μας.

Posted by Σπύρος Νεράντζης on Четвртак, 06. август 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1615 idi na stranu