Izvor: B92

Pojedini turisti iz Srbije koji su krenuli put Grčke javljaju da su vraćeni sa bugarskog prelaza ka toj zemlji - Ilinden.

"Najnovija informacija za sve koji planiraju put za Grčku: Vraćeni smo sa granice Iliden jer su nam rekli da Grci ne puštaju, jer nemaju testove za koronu na tom prelazu i da idemo na granični prelaz Promahonas - objavila je jedna putnica u Fejsbuk grupi "Grčka info".

Njenu informaciju potvrdili su i drugi putnici, kao i druge grčke Fejsbuk grupe.

"Važno! Zatvoren granični prelaz Ilinden - Exochi. Upravo smo dobili informaciju da je granični prelaz Ilinden - Exochi nažalost zatvoren za srpske državljane i da se svi upućuju na prelaz Kulata - Promahonas. Ukoliko nekoga znate da se uputio na taj prelaz javite im da se preusmere na Promahonas", javljaju i u Fejsbuk grupi Nikana, koja takođe prati najnovije infomracije vezane za put u Grčku.

Kako se dalje navodi, ima nekih sat vremena ili više kako je prelaz zatvoren, objavljeno je pre oko 12.30 minuta.

"Javilo se nekoliko porodica koji su naši gosti tako da je informacija sto posto proverena. Čak su u u jednom slučaju tri porodice letovale zajedno, dve su propustili, a treću nisu hteli, pa su ih jedva namolili da puste i njih pošto su zajedno", piše na Fejsbuk grupi "Nikana".

Mnoge je ova vest iznenadila i naljutila, jer ili su se već uputili ka tom prelazu ili tek planiraju, s obzirom na to da je prelaz Ilinden - Exohi dosta rasterećeniji od prelaza Kulata - Promahonas.

Kako smo već pisali, od kako je 15. juna Grčka omogućila našim turistima da putuju u tu zemlju, na graničnom prelazu Kulata - Promahonas stvaraju se ogromne gužve.

Kolone su bile duge i do 11 kilometara, čekalo se i po 10 sati, te su se mnogi preusmerili na Ilinden, koji je otvoren u sredu.

"Ušli smo za 15 sekundi. Nikakva popisivanja, nikakvi testovi, kola nema. Idemo pravo za Kavalu, pa Pefkohori. A lako se dolazi do ovog graničnog prelaza. Ispred Kulate skretanje za Goce Delčev, a onda desno za Ilinden", objasnila je putnica koja je krenula na Halkidiki upravo ovim, alternativnim putem.

Zvanične potvrde o tome da li je ovaj prelaz privremeno zatvoren i do kada će to trajati, za sada nema.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.