Foto: depositphoto/delpieroo
Foto: depositphoto/delpieroo

Ukoliko vam je koronavirus upropastio putovanje, ovo može da bude rešenje za vas

Podeli

To što su granice širom sveta zatvorene, a vi ste uplatili letovanje, nije razlog da očajavate, postoji rešenje...

Kao što je i najavio Aleksandar Seničić, direktor YUTE, Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o ponudi zamenskog putovanja koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti covid 19 izazvane virusom SARS-CoV-2. Ova Uredba doneta je s namerom da se građanima koji su uplatili svoje putovanje zaključno sa 15. martom 2020. godine i zbog epidemiološke situacije nisu otputovali, odnosno neće moći da putuju, da mogu da idu na taj isti put nešto kasnije ili da im novac bude vraćen.

Građani koji su uplatili ili delimično platili dolazak na neku destinaciju, mogu da iskoriste zamensko putovanje na istu ili drugu destinaciju u periodu od godinu dana od dobijanja ponude, anajkasnije do 31. decembra 2021. godine. U tom slučaju putnik zaključuje nov ugovor sa organizatorom putovanja uz storniranje prethodnog ugovora. Ovaj ugovor obuhvata i raniju garanciju putovanja.

Ako putnik odluči da traži novac za otkazano, ili otkaže zamensko putovanje, turistička agencija je dužna da mu vrati novac u roku od 14 dana od isteka roka do kog može da iskoristi zamensko putovanje.

Ova Uredba odnosi se i na izlete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3710 idi na stranu