Foto: Depositphoto/	svetas
Foto: Depositphoto/ svetas
|

Pusta jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija: Nijagarini vodopadi u vreme pandemije VIDEO

Podeli

Nijagarini vodopadi, jedna od najpoznatijih američkih i svetskih turističkih destinacija, više nedelja su pusti zbog mera kanadske vlade uvedenih kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

To mesto je inače u prvom mesecu proleća posećivalo i do milion turista iz celog sveta.

Kako beleži srpska televizija Nijagara, prvi put je u dugoj istoriji turizma ovo mesto na duži period bez ijednog posetioca.

Kamere su zabeležile i potpuno pust plato iznad velikog vodopada pored kojeg "bdije" spomenik Nikole Tesle.

U Nijagari živi brojna srpska zajednica čiji pripadnici zajedno sa ostalim stanovnicima ovog dela Kanade borave u svojim domovima u samoizolaciji.

Radna mesta su im u brojnim hotelima, motelima, restoranima, barovima i drugim delatnostima vezanim za turizam koja su na duži period potpuno obustavili aktivnosti.

Građani će za period dok nisu radno angažovani moći da koriste novčanu pomoć koju je kanadska vlada za sve nezaposlene, uključujući i studente starije od 15 godina, namenila u iznosu od oko 2.000 dolara mesečno.

Prijave za pomoć, koja će biti dostupna u naredna četiri meseca, podnose se elektronski, abecednim redosledom u određene dane, kako bi se sačuvala stabilnost servera koji primaju aplikacije.

U video-materijalu ispod pogledajte kako izgledaju vodopadi nakon uvođenja mera za suzbijanje pandemije:

strana 1 od 719 idi na stranu