Izvor: B92

Tropske čiste plaže, rajski pogled, mir i tišina čine odmor na privatnom ostrvu. Ovakav odmor vas može koštati čitavo bogatstvo, ali ponekad možete super da prođete sa neverovatno malo novca.

Širom sveta postoje privatna ostrva sa neverovatno niskim cenama zakupa za idealno letovanje. Zato, ako tragate za suncem na beloj peščanoj plaži i niste željni drugih turista u vašoj neposrednoj blizini, onda se uputite na ova ostrva, prenosi "San" (The Sun).

Jezero Lumot, Filipini

Ova izolovana vila može da ugosti do šestoro ljudi. Ostrvo krasi razno drveće i čak 100 stabala kokosa, tako da ako niste do sada pili sveže ubran kokos, vreme je da se spakujete i provedete nedelju dana ovde za samo 406 evra, što znači 9,7 evra po osobi.

Anglsi, Vels

Lepota Velsa je zasigurno nešto što morate lično da iskusite, pa predlažemo da zakupite vilu na ostrvu pored Anglsa i uživate u njenoj etno-lepoti. Ostrvska kućica može da ugosti 13 osoba i kućne ljubimce za samo 18,8 evra po osobi. Nedelju dana ovakve uživancije koštaće vas 1.710 evra. Jedini problem je što je prvi slobodan termin tek u oktobru.

Pecanje u Minesota: foto: Willard/depositphotos

Minesota, SAD

Ako imate mnogo prijatelja, onda je ostrvo nasred jezera ono što vam je potrebno. Drvena vila stara 108 godina može da ugosti do 20 osoba. Na ostrvu se nalazi nekoliko manjih kuća koje su odvojene od glavne kuće namenjene za spavanje i obroke.

Manje kuće su privatni bioskop, igraonica i sauna. Na ostrvu možete i da iznajmite privatni čamac kojim možete da odete na pecanje. Cena za nedelju dana je 5.407 evra, a cena po osobi je 38 evra.

Venecija, Italija

Dobro došli u vilu Falkoneru, privatno ostrvo koje ne nalazi u venecijanskoj laguni. U neposrednoj je blizini Venecije i okruženo je raznom florom i faunom koje čine provod jedinstvenim. Može da primi do 16 gostiju, a nedelju dana na ovom ostrvu će vas koštati 4.500 evra, dok je cena po osobi 40 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.