Izvor: B92

Britanski list Gardijan objavio je listu 10 najboljih zemalja za avanturistički turizam. Među njima se, i to na desetom mestu, našla i Bosna i Hercegovina, a ljubiteljima adrenalina preporučuje se rafting na njenim prelepim rekama.

Na prvom mestu nalazi se Novi Zeland s planinskim biciklizmom, na drugom je velški Pembroukšir s vožnjom kajaka, dok je na trećem mestu Bolivija, u kojoj se preporučuje vožnja bicikla kroz džunglu.

Na listi su i Indonezija (penjanje na vulkan), Norveška (trčanje i krstarenje), Vijetnam (kanjoning), Džersi (plivanje), Indija (putovanje Himalajima) i ponovo Norveška (pešačenje Troltungom).

Autor teksta ističe da je Bosna vrlo potcenjena destinacija, jer je riznica arhitektonske i prirodne lepote.

"Tu možete da nađete avanturu. Na obnovljenom Starom mostu u Mostaru posetioci mogu da skaču sa 20 metara visine u Neretvu. Ovu predivnu reku možete da doživite kroz rafting koji prolazi kroz stenoviti kanjon. Rafting smo počeli iz Konjica, 75 minuta vožnje udaljenom od Sarajeva i Mostara. Dobićete svu potrebnu opremu i sledi šest sati ispunjenih adrenalinom. Videćete spektakularne vodopade, prirodne izvore, možete da ronite pod stenama i plivate u brzacima. Staza je dostupna većini, od iskusnih raftera do početnika. Bilo je vrlo uzbudljivo", navodi se u tekstu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.