Skijanje na prolećnim temperaturama:Staza retka i na Balkanu

I pored prolećnog vremena i temperatura koje prelaze 10 stepeni, snega na Zlataru ima dovoljno i ljubitelji skijanja mogu da uživaju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Svim onima koji vole ovaj sport na raspolaganju je nekoliko staza, među kojima je i jedna koja vodi do samog centra Nove Varoši. Šef skijališta na Zlataru Salih Turkmanović kaže da na stazama ima dovoljno utabanog snega.

"Staze su dobro uređene. Rekreativna staza je duga 600 metara i opslužuje je žičara sidro. Cena ski-pasa je 800 dinara za odrasle i 600 dinara za decu", rekao je Turkmanović.

Prema njegovim rečima, postoji još jedna staza koja je prava retkost u Srbiji, ali i na Balkanu.

"Ta staza je duga 1.300 metara i ona se spušta skroz do centra grada. Celom svojom dužinom je osvetljena i osnežena. Ušla je u kategorizaciju za održavanje takmičenja. To je jedna impozantna slika, nemate predstavu dok ne stanete na skije i stazu, onda vam se otvori vidik na grad. Mislim da nigde ne postoji mogućnost da se stazom spustite do centra grada, autobuske stanice i da se vratite žičarom natrag. To je pravo uživanje", istakao je Turkmanović za Glas zapadne Srbije.

On dodaje da je dnevna cena ski-pasa na žičari četvorosed 1.200 dinara. Turkmanović ističe da je prošla godina bila solidna, ali očekuje da će ova biti znatno bolja, jer su pripremljene brojne pogodnosti za sve posetioce ove planine.

Vesti

Ovo su gradovi u kojima će život u 2018. biti najskuplji

Analizom 293 tržišta nekretnina širom sveta, utvrđeno je u kojih deset gradova je život preskup. Upoređivane su cene kuća i stanova i deljene sa srednjim prihodom domaćinstva. Dakle, ako je prosečan prihod bio 50.000 dolara, a prosečna kuća košta 250.000 dolara, indeks bi bio 5.

Vesti ponedeljak 22.01. 12:08 Komentara: 5
strana 1 od 1010 idi na stranu