Ukrajina kakvu retko viđamo u medijima / VIDEO

U zamku pravoslavnih kneževa iz 16. veka, branilaca poljskog kraljevstva od Tatara, zaposleni muzeja zamka odnedavno igraju noćne predstave vodeći posetioce kroz priču o podvizima bogatih knežava Ostroških, istoriju inkvizicije i rat između Poljaka i kozaka.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Nedaleko odatle je druga tvrđava - Tarakanovska, s kraja 19. veka. Sagrađena je za vreme Ruske imperije sa ciljem da je odbrani od mogućeg napada Habzburške monarhije.

Za razliku od Zamka, ovoj tvrđavi tek predstoji da se razvije kao turističko mesto kada je ministarstvo odbrane preda opštini. Oba mesta su na zapadu Ukrajine, u Rivanjskoj oblasti.

Opširnije pogledajte u prilogu televizije O2.

Vesti

Na Kopaoniku izjednačena letnja i zimska sezona

Direktor Turističke organizacije Raška Radenko Cvetić rekao je danas da su u toku poslednje pripreme za početak letnje sezone na Kopaoniku, koja nudi širok spektar aktivnog odmora. On je agenciji Beta rekao da je na toj planini, koja predstavlja najmoćniji turistički centar u čitavom regionu, poslednjih godina gotovo izjednačena letnja i zimska sezona.

Vesti utorak 24.04. 13:30 Komentara: 0

Kako izgleda Ibica kada nema bahanalija

Pokušali smo da Ibicu osetimo i doživimo kao meštani, u aprilu kada nema ludih žurki i puno turista, da uživamo u onoj pravoj izvornoj i “običnoj” Ibici. Kažu da ovo ostrvo ima dva lica: jedno u sezoni kada žurke traju 24/7 i drugo, van sezone, kada možete uživati na miru u svemu što ostrvo ima da ponudi.

Moj put utorak 24.04. 08:30 Komentara: 15
strana 1 od 1040 idi na stranu