Izvor: B92

Dragačevski sabor trubača, 51. po redu, biće održan od 8. do 14. avgusta u Guči, a očekuje se dolazak više od 70 učesnika.

Raspored najzanimljivijih događanja, kako navode organizatori, donekle je izmenjen, pa će tradicionalni ponoćni koncert na kojem nastupaju najbolji trubači biti održan u petak, 12. avgusta, u 23 časa.

Nadmetanje srpskih orkestara i trubača za saborske trofeje počinje sutradan od 21 sat, dok u nedelju,14. avgusta, od 15 časova nastupaju takmičari koji će se boriti za Prvu trubu sveta.

„U glavnom, finalnom nadmetanju ovogodišnjeg sabora nastupiće 16 najboljih domaćih orkestara, sa predtakmičenja u Boljevcu, koje se održava 10. juna, Kovačici dan kasnije, Surdulici od 7. do 10. jula, na Zlatiboru od 22. do 24. jula i poslednje, uoči sabora, u dragačevskom selu Kotraži", rekao je predsednik opštine Lučani i prvi čovek Saborskog organizacinog odbora Slobodan Jolović.

On je napomenuo da će brojne učesnike i ljubitelje izvornog narodnog stvaralaštva iz zemlje i inostranstva dočekati još lepša i uređenija prestonica trube u srcu Dragačeva.

Kao i prethodnih pet godina, pokrovitelj sabora biće Vlada Srbije, dok je domaćin, po prvi put, jedan lokalni privrednik - Milenko Kostić, vlasnik firme „Auto Čačak".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.