Izvor: B92

Ravnica izuzetno atraktivna i zimi - turistička ponuda ne manjka. Na popularizaciji zimskog turizma još treba da se radi, posebno u inostranstvu

Izvor: Večernje novosti

Vojvodina ima šta da pokaže i kad je prekrije snežni pokrivač. Kako ističu turistički radnici, glavna turistička ponuda Vojvodine ne gubi ništa dolaskom hladnih dana. Turisti, kako navodi Nebojša Mudrinski, iz Turističke organizacije Vojvodine, mogu da uživaju, bez obzira na to vole li banjski ili lovni turizam. Jednako atraktivna, ako ne i atraktivnija je i ponuda na salašima, ali i u vinskim podrumima...

Mudrinski takođe napominje kako se u kalendaru manifestacija, u mestima po Vojvodini, jednostavno, ne može videti razlika između zimskih i letnjih meseci.

- Gotovo svaka opština u Vojvodini ima i po neku zimsku manifestaciju, a neke od njih su izuzetno atraktivne i poznate - kaže Mudrinski. - Istina, na popularizaciji zimskog turizma još treba da se radi, i to pre svega u inostranstvu.

- Zimi, istina, nema brodova, koji krstare Dunavom, i čija je redovna stanica Novi Sad - napominje Mudrinski. - I pored toga, učinićemo sve da turiste, posebno iz inostranstva, zainteresujemo za bisere turističke ponude ravnice prekrivene snežnim pokrivačem.

Kompletna turistička ponuda Vojvodine, kako napominje Mudrinski, predstavljena je na sajtu Turističke organizacije Vojvodine, gde je postavljen kalendar dešavanja za celu 2011. godinu. Adresa sajta je njnjnj.vojvodinaonline.com.

Neke od najpoznatijih manifestacija, koje redovno okupljaju veliki broj posetilaca, upravo u zimskim mesecima, su „Kobasicijada“ u Turiji, koja se tradicionalno održava u februaru. U ovom mesecu, održava se i „Slaninijada“ u Kačarevu. U januaru je mnoštvo dešavanja u vezi sa običajima u vreme Božića, a tu su i dani vina u Rivici, sajam vina u Temerinu, Sveti Vinko u Subotici, prela u Banatskom Karađorđevu...

Lovci, takođe, nisu zanemareni, pa u januaru, mogu da učestvuju u hajkama na lisicu, u Vladimirovcu i u Banatskom Aranđelovu, a u februaru je predviđena i hajka na šakala u Čereviću.

Ljubitelji kolača, u februaru, mogu da posete festival „Sremski kolač“ u Rumi, a celim nizom manifestacija, biće obeležen 14. februar - Sveti Trifun, zaštitnik vinogradara.

LJUBLJANA, BRISEL, BUDIMPEŠTA...

ZIMSKA turistička ponuda Vojvodine, kako dodaje Mudrinski, upravo zbog privlačenja turista iz inostranstva, u narednim danima, biće predstavljena na specijalizovanim sajmovima. Prvi sajam takve vrste je u Ljubljani, a zatim slede sajmovi u Briselu, u Budimpešti...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.