Izvor: B92

Letnja sezona saobraćanja međunarodnih vozova za Bar počela je danas i trajaće do 18. septembra, a vozovi će polaziti iz stanice Zemun i Beograd centar, rekla je za Tanjug Dragana Stanković iz Srbija voza.

Ona je objasnila da jutarnji međunarodni voz iz stanice Zemun za Bar polazi u 8.44 časova, a iz stanice Beograd centar u 9.00 časova.

"Večernji međunarodni voz iz stanice Zemun za Bar polaziće u 19.58 časova, a iz Beograd centra u 20.20 časova i u svom sastavu će imati kola za prevoz praćenih automobila. Utovar praćenih automobila u stanici Zemun počinje dva časa pre polaska voza”, rekla je Dragana Stanković.

Prema njenim rečima, cena vozne karte 2. razreda u jednom smeru je 21 evro, 1. razreda 31,80 evra, rezervacija sedišta je 3 evra.

Cene ležaja i posteljnih karata su u šestokrevetnoj kabini 6 evra, četvorokrevetnoj 9 evra, trokrevetnoj 15 evra, dvokrevetnoj 20 evra i jednokrevetnoj 45 evra, rekla je Stankovićeva.

"Iz stanice Beograd centar putnicima su svakodnevno na raspolaganju dva polaska regio voza za Prijepolje koji staju u stanici Zlatibor. Termini su 12.40 i 15.25 časova”, rekla je Stankovićeva.

Takođe, nedeljom iz Beograd centra do Zlatibora saobraća i direktan voz. Cena karte u jednom smeru iznosi 852 din, a ukoliko se putnici odluče za kupovinu povratne karte, ostvaruju popust od 20 posto. Iz Prijepolja za Beograd centar svakodnevno imamo tri polaska koji staju u stanici Zlatibor, a nedeljom i direktan voz iz Zlatibora za Beograd centar”, rekla je Stankovićeva.

Govoreći o kamenovanj brzog voza "Soko", ona je podsetila da se to dogodilo dva puta i rekla da je pre dva dana došlo do ponovnog kamenovanja elektromotorne garniture iz sastava BG voza, iz Ovče za Batajnicu, na delu pruge Novi Beograd – Zemun, koje su počinili za sada nepoznati počinioci.

"Vozopratno osoblje je pregledom vozova ustanovilo da je polomljeno staklo na vratima koje koriste putnici pri ulasku i izlasku u voz. Zbog ovog incidenta, došlo je do izmenjene organizacije saobraćaja, odnosno do otkazivanja dva polaska voza iz sistema BG voz”, rekla je Stankovićeva.

Ona je rekla da je "Srbija voz” u saobraćaj uveo zamensku elektromotornu garnituru, te je saobraćaj nastavio da se odvija po planiranom redu vožnje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.