Izvor: B92

Opština Nova Varoš ovog vikenda organizuje manifestaciju Zlatarfest, koja za cilj ima promociju turističkih potencijala zlatarskog kraja.

Opština Nova Varoš ove godine odlučila je da nekoliko manifestacija koje se održavaju na njenoj teritoriji objedini u istom terminu.

Tako će u okviru Zlatarfesta biti održano nekoliko manifestacija - "Zlatarska sirijada", "Sabor pevanja izvika", "Zlatarska regata" i "Zlatne ruke Zlatara".

Foto: Beta/AP

Zlatarska regata održava se danas u kanjonu reke Uvac, koji je proglašen rezervatom prirode 2006. godine, i na čijim se liticama gnezdi oko sto parova beloglavog supa.

Glavne znamenitosti rezervata su reka Uvac, Ušački pećinski sistem, ali i raznovrsna flora i fauna, čiji je glavni predstavnik beloglavi sup.

Zlatarsko jezero je treće po veličini u Srbiji, plovno je najvećim delom, a vožnja čamcem predstavlja jedinstven doživljaj, kao i ribolov.

Foto: Beta/AP

U okviru Zlatarfesta ove godine strastveni ribolovci će se takmičiti tokom prva tri festivalska dana na obalama Uvca.

Izložbeno prodajna manifestacija "Zlatne ruke Zlatara" biće održana na gradskom trgu, i ona predstavlja specifičnu i svojstvenu ponudu ručno rađenih domaćih prehrambenih, tekstilnih i predmeta od raznih materijala.

U okviru Zlatarfesta biće upriličena i izložba meda i pčelinjih proizvoda sa Zlatara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.