The Times je grad u BiH opisao kao "savršenu destinaciju za vikend odmor"

Britanske novine The Times objavile su članak o Sarajevu, opisujući grad kao "idealnu destinaciju za vikend odmor".

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2023.

10:57

The Times je grad u BiH opisao kao

Istakli su da se može uživati u ćevapima, kobasicama i domaćim vinima. The Times piše kako je najbolje prvo posetiti Baščaršiju.

"Tamo ćete uočiti džamije iz osmanskog doba uz katedrale i sinagoge. Prošetajte Kazandžilukom, gde možete vidjeti majstore koji prave razne predmeta, a zatim zavirite u natkriveni bazar", piše u članku.

Dodaju da se uz reku Miljacku nalazi Narodno pozorište koje "izgleda posebno nakon zalaska sunca, a cene su zapanjujuće niske".
Foto:Profimedia
The Times ističe kako tokom posete Sarajevu turisti mogu otići i na jednodnevni izlet u Mostar ili Travnik. Takođe, oni navode i brojne lokale i restorane u kojima posetioci mogu jesti tradicionalnu hranu te brojne ćevabdžinice.

Ugledne novine ističu da tokom posete Sarajevu svakako vredi posetiti i Tunel spasa koji je napravljen tokom opsade Sarajeva 1993. godine. Dodaju i kako je Sarajevo "primarna destinacija za snežne sportove, ali ne morate biti skijaš da biste uživali u ovom gradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: