"Invazija" na Budvansku rivijeru - začudiće vas odakle su sve gosti

Iz Turističke organizacije Budva za B92.net kažu da očekuju uspešnu sezonu uprkos svim izazovima sa epidemiološkom situacijom.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2021.

13:58

Foto: Shutterstock/biggunsband

"Ovo je izazovna godina, ali svakako mnogo povoljnija od prethodne. Pred nama je glavna turistička sezona u kojoj, shodno trenutnim podacima kojima raspolažemo, očekujemo pojačan turistički promet. Trenutna epidemiološka situacija u Budvi je više nego povoljna. U gradu od preko 22.000 stanovnika i još preko 30.000 gostiju ima trenutno jako malo aktivnih slučajeva virusa kovida 19", kaže Darja Marović iz Turističke organizacije Budve.

Letnja sezona u Budvi uveliko traje i svi zajedno, gradske službe, instituacije, preduzeća, pa i pojedinci, ulažu napore da se turizam odvija, pre svega bezbedno, pa i uspešno. Imunizacija teče brzo i efikasno, a budvanski turistički radnici, koji su u najvećem broju već vakcinisani, aktivno rade na tome da turisti, koji ove godine izaberu Budvu za svoju letnju destinaciju, pre svega, odu zdravi i sa željom da se ponovo vrate.

"S obzirom na to koja tržišta su trenutno otvorena, a na osnovu podataka kojima raspolažemo, u Budvi trenutno, u svim vidovima smeštaja, boravi oko 33.000 gostiju. Kada govorimo o uporednoj analizi, u hotelskom smeštaju boravi čak 97 odsto gostiju od 2019. godine, odnosno 70 odsto rezultata ostvareno je u dolascima tokom istog perioda 2019. godine. To nas čini optimističnim i predstavlja pozitivnu najavu za glavnu turističku sezonu, posebno imajući u vidu povoljnu epidemiološku situaciju u gradu i korigovane cene u skladu sa situacijom", kaže Marović.

Najveći broj gostiju koji posećuju budvansku rivijeru dolazi iz područja regiona (više od 50 odsto) - iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije. Kada su u pitanju inostrani gosti najviše dolazaka imaju iz Ukrajine, Izraela, Kazahstana, Francuske, Rusije, Poljske, Turske, Nemačke, Grčke i Italije, zaključuju iz TO Budva za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: