Komšijama nagrada za drugu najbolju destinaciju u Evropi, a treću na svetu

Odlične vesti za Hrvatsku i hrvatski turizam stižu s američkog tržišta i upravo održane ceremonije dodele prestižnih turističkih "Travi" (Travvy) nagrada u Gotam holu u Njujorku.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

14:00

Komšijama nagrada za drugu najbolju destinaciju u Evropi, a treću na svetu
Dubrovnik / thinkstock

Naime, Hrvatska je osvojila srebrnu nagradu u kategoriji najboljih destinacija u Evropi i bronzu u kategoriji najbolje svetske destinacije.

U kategoriji za najbolju evropsku destinaciju na prvom mestu je Grčka, a na trećem Engleska. U kategoriji najbolje svetske destinacije zlato je otišlo Australiji, srebro Barbadosu, a bronza Hrvatskoj.

Takođe, u kategoriji za najbolju evropsku turističku organizaciju zlato je osvojila Švajcarska, a srebro opet Hrvatska.

“Ono što su Oskari u svetu filma i filmske industirje, to je Travi avord u svetu turizma! Ovo su neverovatne vesti za celokupni hrvatski turistički sektor jer je reč o potvrdi popularnosti i odlične pozicije koju naša zemlja uživa na ovom velikom i važnom tržištu koje nije lako osvojiti“, rekao je direktor Turističke organizacije Hrvatske Kristijan Stančić, prilikom preuzimanja nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: