Foto: Rina / Mile Staničić
Foto: Rina / Mile Staničić

Najlepšom rekom zaploviće sve što nije bušno FOTO

Podeli

Nakon što je koronavirus prošle godine sve čamce vezao za obalu, ovog jula održava se najstarija manifestacija na jednoj od najlepših evropskih reka. Drinska regata u Ljuboviji planirana je tradicionalno za drugu subotu u julu. Plan je da se ove godine održi u periodu od 9. do 11. jula 2021. godine.

Pripreme za manifestaciju su uveliko u toku, a u kom obliku će se regata održati, najviše će zavisiti od propisanih epidemioloških mera od strane nadležnih državnih organa.

Foto: Rina / Mile Staničić
Foto: Rina / Mile Staničić

"Prva Drinska regata održana je jula 2001. godine i od tada se manifestacija održava svake druge subote jula. Treba istaći da je 12. jul 2014. dan održavanja Drinske regate proglašen Svetskim danom raftinga. Ovaj jedinstveni karneval na vodi, uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja, predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u Evropi, s obzirom da je plovni put regate 40 km", izjavio je predsednik opštine Ljubovija, Milan Jovanović za RINU.

Foto: Rina / Mile Staničić
Foto: Rina / Mile Staničić

Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Ljuboviju privuku veliki broj posetilaca. Turistička orgnizacija opštine Ljubovija, pod čijim se pokroviteljstvom odvija manifestacija, u narednim danima će izaći sa detaljnim programom održavanja predstojeće regate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 606 idi na stranu