Ilustracija/Foto:depositphotos/ miriristic@gmail.com
Ilustracija/Foto:depositphotos/ miriristic@gmail.com

Jezero u Srbiji u finišu priprema za turističku sezonu

Podeli

Čisti se i uređuje Srebrno jezero i plaža oko njega, za šta je opština Veliko Gradište izdvojila oko pet miliona dinara.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, prilikom obilaska radova, podsetio je da je prošlogodišnja sezona, uprkos koroni, bila veoma uspešna, čime su bili zadovoljni i svi koji se bave turizmom, a kojih je u ovoj opštini oko 400.

Kako kaže, ovo je i domaći zadatak da se popravi ono što nije valjalo i pripremi za novu sezonu, objavljeno je na sajtu opštine.

"I mi kao opština - vidite da su radovi uveliko u toku - pripremamo se", kazao je Milić, podsetivši na bogat sadržaj na Srebrnom jezeru - hotele, akva-park, kongresne dvorane, Košarkaški kamp Miloša Teodosića, marinu, dva turistička broda, restorane, sportske terene i mnoge druge, sa namerom da se ove godine u ponudi nađu i neki novi.

"Uređujemo plažu na Srebrnom jezeru, gde je opština izdvojila negde oko 5.000.000 dinara i gde treba sa nekih 2.800 kubika da se plaža naspe, da se očisti trava i da dočeka goste kvalitetnije nego što je bilo prošle godine", ukazuje on.

Opština planira da uredi plaže i u selima pored jezera - Ostrovu, Kisiljevu, Zatonju, kao i u Ramu, kako bi se uključila u turizam.

"Želimo da i ti ljudi počnu da izdaju sobe, da se bave turizmom, jer imaju sve preduslove za to", kaže Milić.

Ističe da je završena i sportska hala pored košarkaških terena, a otvaranje je planirano do 1. maja.

"U gradu sređujemo Muzej, gde će da bude jedna prelepa galerija slika, ona nije velika, ali biće jedna od najlepših na ovom terenu, tako da ja očekujem da i to bude gotovo za narednih desetak dana i da sačeka prve goste za 1. maj", ukazuje predsednik opštine.

Sezona u ovoj opštini počinje sa Praznikom rada, od 1. maja, i bogata je dešavanjima - od manifestacija Dani cveća i meda, Alaskih večeri, Carevčevih dana, Međunarodnog filmskog festivala Silafest, Pasuljijade, Gitarijade...

Predsednik opštine je pozvao sve zainteresovane da, pored Srebrnog jezera i lokalne turističke ponude, obiđu i Ramsku tvrđavu, Viminacijum, Golubačku tvrđavu, manastire Tumane i Nimnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 552 idi na stranu