Izvor: B92, Prva TV

Zbog nemogućnosti odlaska van zemlje na letovanja, građani su se opredelili za istraživanje Srbije. Cene smeštaja su zbog toga narasle, a slobodni termini za rezervacije su, za većinu smeštaja, tek u septembru.

Za beg iz grada, makar nakratko, građani su spremni da izdvoje velike sume novca. Tražnja za smeštajem je toliko velika, da dvaput veće, negde čak i trostruke cene, nisu sprečile turiste da popune kapacitete seoskih domaćinstava i vikendica.

Ove tvrdnje potvrđuje i izjava vlasnika smeštaja u Novom Sadu.

"Sto posto su otišle cene, čak i jače. Ako je recimo bila kuća, dan bio pedeset-šezdeset evra, sad je to već po trista-četiristo evra. To je generalno tako, sa bazenom kuća", rekao je Njegoš Radović, vlasnik smeštaja u Novom Sadu.

Radović je dodao da je i do mesec dana unapred sve rezervisano, i to ne u samo u Novom Sadu.

"Recimo odvojite za Grčku 500-600 evra, ovde se to potroši za jedan dan", rekao je Radović.

Turistički vodič agencije koja se isključivo bavi promovisanjem domaćeg turizma Marjan Dragić ima drugačije iskustvo sa cenama, pogotovo u Guči, u gradu čije su cene smeštaja šokirale javnost.

On navodi da cene uopšte nisu toliko visoke u odnosu na prethodne godine i da se u Guči, tačnije u Dragačevu, u ovom trenutku može naći smeštaj za nekih dve do tri hiljade dinara najviše po osobi, sa sve uključenim doručkom.

Pogledajte prilog.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.