Izvor: B92

Za manje od 40 dana podeljeno je 100.000 vaučera, a zbog ogromnog interesovanja građana Vlada Srbije će u četvrtak razmotriti predlog da se obezbede dodatna sredstva da bi akcija mogla da se nastavi.

"Molimo građane samo da budu strpljivi do kraja iduće nedelje kada očekujemo da će biti moguće ponovo da se prijavljuju za vaučere", izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić za Tanjug.

On je rekao da je skoro tri puta više vaučera podeljeno ove godine nego za isti period prošle, da su najveći korisnici penzioneri, koji čine 55 odsto svih prijavljenih, a da najviše interesovanje postoji za banjska mesta u Srbiji, kao i za Kopaonik, Zlatibor i Divčibare.

Pravo na dobijanje vaučera imaju, penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 60.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 60.000 dinara kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Vaučer je moguće uzeti samo po jednoj od navedenih osnova, i to u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta u trajanju od najmanje pet noćenja. Vaučeri ne važe za odmor na teritoriji Novog Sada i Beograda.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.