Izvor: B92

Prethodna godina nam nije donela mnogo putovanja, ali ipak ih je bilo. Neko je krenuo na letovanje, neko u istraživanje velikih gradova. Za neke su izbor bile Turska i Egipat, a neki su sa zadovoljstvom ponovo pohitali u Grčku, isplanirali šoping u Beču ili se zaputili u uvek magičnu Budimpeštu.

Bez obzira gde putovali, obradovali smo se check in-u ili ukrcavanju u bus, a u svoje kofere pakovali omiljene odevne kombinacije i, naravno, tehniku.

Vreme je da se opremimo za buduća putovanja, a da sa njih osim uspomena „ponesemo“ i kvalitetne fotografije, postaraće se novi Huawei nova 9 pametni telefon. Njegove mogućnosti smo već isprobali u Beču, kada smo pre svega testirali mogućnosti koje donosi u pogledu fotografije i videografije.

Huawei nova 9 telefon nas je na prvu ruku osvojio svojim elegantnim dizajnom i lakoćom. Ultra-tanak dizajn od 7.77 mm i težina od samo 175 grama čine ga udobnim za držanje. Ono što ga izdvaja jeste i zvezdano-plava boja njegove zadnje strane koja savršeno reprodukuje svetlosne efekte, a na kojoj pritom nisu vidljivi otisci prstiju. Osim u upečatljivoj zvezdano-plavoj Huawei nova 9 dolazi i u crnoj boji koja se svojom otmenošću slaže uz svaki mogući autfit.

Foto: Beè – fotografije nastale Huawei nova 9 telefonom

Ipak, najveća očekivanja imali smo od njegovih kamera. Huawei nova 9 ima jednu od najunikatnijih kamera implementiranih u mobilni telefon. Reč je o jedinstvenom Space Orbit Ring dizajnu koji podrazumeva dva krupna simetrična kruga vertikalno poređana duž gornje leve strane telefona.

Pored glavne Ultra Vision kamere od 50 MP u Space Orbit Ring su smešteni još i sočivo sa širokim uglom i dve kamere za dubinu polja i slikanje iz neposredne blizine. Zahvaljući prednjoj kameri od 32 MP napravili smo nezaboravne selfije, ali i 4k video zapise.

Foto: Promo

Zahvaljujući AIS tehnologiji stabilizacije videa na prednjoj i zadnjoj kameri uspešno smo eliminisali efekat drhtavih ruku, a iskoristili smo priliku da se poigramo i sa dodatnim opcijama za simultano snimanje prednjom i zadnjom kamerom, sa pravljenjem slika u slici, Slow-motion-om i Time-lapse video zapisima.

Predvečerje u Beču je savršena scenografija za nove fotografije. A u tim okolnostimaHuawei nova 9 besprekorno obavlja posao. Zahvaljujući jedinstvenom Huawei RYYB filterskom nizu (CFA), koji je ekskluzivno namenjen za vodeće Huawei pametne telefone, senzor sada može da uhvati 40% više svetlosti u odnosu na kamere sa RGGB CFA senzorima. U praksi ovo znači da će naše noćne fotografije biti idealno osvetljene, ali ne preeksonirane. Tome doprinose i algoritmi za Super Night Selfie I Night Portrait Mode.

Foto: Beè – fotografije nastale Huawei nova 9 telefonom

Oni smanjuju digitalni šum istovremeno rekonstruišući pozadinu fotografije. Svi detalji su uočljivi, čak i u onim tamnijim delovima fotografije. Huawei nova 9 takođe podržava Full-Path P3 Colour Management, koji je zadužen za kontrolu prikaza boja, a zahvaljujući ovoj karakteristici boje na vašoj fotografiji biće identične onima koje vidite u svom okruženju.

Nakon celodnevnog istraživanja i obilaska svih onih dobro poznatih znamenitosti poput Katedrale Svetog Stefana i Šenbruna, koji zbog bogato dekorisanih prostorija i fantastične arhitekture često nazivaju mini Versaj, baterija našeg telefona još uvek nije bila prazna. A kada vam, što je neminovno, zatreba dopuna, nova 9 podržava SuperCharge tehnologiju koja polovinu baterije od 4300 mAh puni za samo 15 minuta ili 38 minuta za 0-100%. I da – punjač je uključen u paket.

Huawei nova 9 je telefon uz koji možemo napraviti visokokvalitetne fotografije, čak i kada se smrkne, uz koji imamo fotografije za mreže kakve smo želeli da postujemo, a sve koji nas prate možemo iznenaditi i video materijalima nastalim kontinuiranim snimanjem. Ukoliko želimo da vlogujemo i to je jednostavno. Potrebno je samo da se poigramo opcijama našeg Huawei nova 9 telefona i sa svetom podelimo svoje fotografije i snimke. A ako to učinimo tokom naših putovanja – zadovoljstvo je potpuno.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.