Izvor: Tons

"Festival uličnih svirača", kao i svečano otvaranje ovogodišnjeg izdanja "Kaleidoskopa kulture" predstavljaju kulminaciju letnjeg festivalskog sadržaja u Novom Sadu koje svakako treba posetiti.

Dvadeset i prvo izdanje "Festivala uličnih svirača" ove ima slogan - "Počnimo ljubav ispočetka" i predstavlja svojevrsni omaž zabavnoj muzici pedesetih i šezdesetih godina te jedinstvenom duhu optimizma koje su imale generacije posle Drugog svetskog rata.

"Nakon epidemije koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, neizvesnost i strah polako zamenjuje vera u bolje sutra. Ovogodišnji slogan "Festivala uličnih svirača", pod nazivom "Počnimo ljubav ispočetka" slavi nove početke", kažu organizatori "Gradić festa".

Foto: Promo

Tokom tri festivalska dana nastupiće nekoliko domaćih i regionalnih bendova poput sastava "Vizelj", "Dogs in Kavala", "Z++" i "Pocket Palma". Pored muzičara, publika će imati priliku da uživa u nastupima cirkusanata iz Italije i Mađarske.

"Festival uličnih svirača - Gradić fest" biće održan od 26. do 28. avgusta u jedinstvenom baroknom ambijentu podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Foto: Promo

Svega par dana kasnije, tačnije 2. septembra svečano se otvara četvrti "Kaleidoskop kulture". Ceremoniju otvaranja pratiće multimedijalni umetnički performans, a prema rečima organizatora publici će se predstaviti nacionalni paviljon jedne od najvažnijih evropskih institucija za nove medije, "Ars Elektronika" iz Linca.

"Iz Austrije dolaze i predstavnici galerije iz St. Poltena, dok će publika imati prilike da uživa i u izložbi o nasleđu Velikog Limana, Filmskom festivalu "Obnova", predstavama u okviru "INFANT-a" i brojnim drugim sadržajima, koji će biti najavljeni u narednim nedeljama" kažu organizatori ovogodišnjeg "Kaleidoskopa kulture".

"Kaleidoskop kulture" nastao je u sklopu priprema za titulu Evropske prestonice kulture, koju je Novi Sad inicijalno poneo za 2021. godinu, ali je zbog globalne pandemije titula prebačena za 2022. godinu.

Programi će biti organizovani u skladu sa epidemiološkim merama koje tada budu na snazi, naglašavaju organizatori.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.