Izvor: B92

Hranjenje ajkula, grudvanje u avgustu, ronjenje do podvodnog grada, plivanje sa delfinima, izlet do rodnog grada svetog Nikole, vožnja toboganom brzine 115 kilometara na sat ili hodočašće do Jerusalima – sve ovo može se doživeti u Turskoj!

I ne samo to – let balonom izlad Kapadokije, posmatranje spektakularnog šou programa, kupanje na kaskadama Pamukkala, krstarenje Meditreranom I prava arheološka ekspedicija do antičkih gradova!

Antalija Akvarijum Agencija Fibula

Turska je čuvena po akvaparkovima koje imaju, praktično svi hoteli, ali naši turisti zaslužuju najbolje, a Water planet je najveći akvapark u Turskoj. Može da primi, čak, 2.000 posetilaca, ali je za goste hotela ulaz besplatan.

Mnogi su čuli za Lend of legends u Beleku I poželeli da uđu u ovaj zabavni akva park koji ima I 5D boskop. Zašto da ne? Ovaj tematski akvapark nudi uživanje za sva čula: ludu reku, bazen sa talasima I vodenim toboganom, ali I hiper toboggan dugačak 1,3 kilometar na kome se dostiže brzina od 115 kilometara na sat! Gostima hotela su na raspolaganju i poluolimpijski I dečiji bazen, a oni, naravno, ne plaćaju ulaz u tematski park.

Kome je sve ovo malo treba da ode u Akvarijum sa snežnim svetom u kojem može da se grudva u sred leta! Ovaj akvarijum u Antaliji je prava atrakcija, jer nudi I hranjenje ajkula.

Ipak, mnogi više vole delfine, a u Turskoj može da se pliva sa ovim prekrasnim bićima. Delfinarijum u Antaliji ima ogromnom bazenu nudi I delfinoterapiju sa delfinima Alisijom, Mišom I Sijerom koji su specijalno trenirani da plivaju sa ljudima. U blizini su hoteli koji nude paket-aranžmane za ovu vrstu zabave ili terapije.

Grudvanje i sneg u Avgustu Agencija Fibula

Podvodni svet Antalijske rivijere je podjednako zanimljiv kao i zabava koja se nudi na suvom. Najbolja mesta za ronjenje nalaze se blizu Kemera, a ljubitelji dubina mogu da hrane ribice, razgledaju potopljeni antički grad ili zarone do nemačke krstarice koja je potonula u Drugom svetskom ratu.

Neverovatan izbor izleta nalazi se pred turistima koji letuju u Turskoj, pa je prava muka odabrati samo jedno mesto na koje vredi otići. Recimo, ob avezno treba ići na izlet u Demre Mira Kekova, grad u kojem je rođen sveti Nikola. Na jednodnevni izlet ide se brodom I autobusom i istražuje prošlost i sadašnjost – likijski grobovi isklesani u steni, spomenik i crkva svetog Nikole, ali i podvodni grad na ostrvu Kekova.

Pamukkale je jedinstveni izvor mineralnih izvora u oblasti Denizli, a tursti imaju mogućnost da vide ove čudesne bazene mineralne vode koji se prelivaju u malim krećnjačkim terasama.

Svi putevi vode iz Antalije, a jedan od najzanimljivijih je u Kapadokiju do koje se ide avionom ili autobusom pa se mogu videti Konja, ostaci Hetitskog carstva, Anadolija I Nevšehir kraj kojeg je Kajmaklija sa čuvenim kućama isklesanim u stenama.

Demre Myre Kekova izleti u Turskoj Agencija Fibula

Dok se neki ljudi čitavog života spremaju i štede za hodočašće u Jerusalim, turisti iz Turske mogu da odu na jedan dan! Putuje se avionom i obilaze sve najvažnije svetinje u Jerusalimu od Maslnove gore preko Zida plača do Hristovog groba.

Ni ljubitelji prirode nisu zapostavljeni, jer imaju priliku das a vrha divlje planine Taurus posmatraju letovališta na moru i sneg koji nikada ne kopni. Do vrha Tahtali stiže se žičarom posle 20 minuta vožnje, a na planini prelepo očuvane prirode kraj reke organizuje se ručak pod baldahinima.

Paraglajding, dan sa gusarima, izlet do grčkih ostrva Rodos ili Samos i još mnogo izleta organizuju se iz turskih letovališta, kao i legendarni odlazak u turski hamam.

Krstarenje brodom u Antaliji, katamaranom u Kemeru ili plovećom diskotekom Alanji? Turska nudi sve to i mnogo više!

Kapadokia izleti na letovanju u Turskoj Agencija Fibula

Kemer je za ljubitelje prirode, porodice željne šljunkovitih plaža, kristalno čiste vode i mirisa borove šume.

Najluksuzniji, najspektakularniji i najzanimljiviji hoteli sa pet zvezdica nalaze se u Lari i Beleku, pa ovde treba da letuju oni koji vole vrhunski kvalitet.

Side je nova zvezda Antalijske regije koja nudi savršen odmor u novim de luks hotelima sa pet zvezdica čije se plaže prostiru na prekrasnom pesku u podnožnju antičkih spomenika.

Alanja nudi najpovoljnije cene i zanimljiv stari grad koji je odličan za one koji vole duge šetnje pored mora.

Agencija “Fibula” tokom sezone ima svakodnevne čarter letove u vreme koje prija turistima. Avio-prevoz i smeštaj u hotelu sa 5* sa uslugom „sve uključeno“ u „Fibuli“ može da se nađe od 399 evra.U preko 50 hotela obezbedjen je popularni program 2 dece gratis u Turskoj All inclusive.Za mame i tate cija deca letuju besplatno u hotelima u Turskoj hoteli daju dodatne popuste od 20% do 45% za rezervacije paket aranzmana do 28.02.

Aranžmane možete uplatiti u poslovnicama agencije “Fibula” u Beogradu, Novom Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Više informacija na sajtu www.fibula.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.