Izvor: Izvor: www. telegraph.co.uk

Autor: {"id":197217,"id_news":754187,"name":"","surname":"Izvor: www. telegraph.co.uk"}

Brod "Europa 2" je izabran za najbolji kruzer u najnovijem izdanju referentnog turističkog vodiča koji će biti objavljen sledećeg meseca i opisan je kao "najbolji neformalni brod za krstarenje koji je trenutno dostupan za komercijalna putovanja".

U novom izdanju uglednog vodiča koji se bavi krstarenjem, "Berlitz Cruising and Cruise Ships", brod "Europa 2" je po prvi put za 14 godina izabran za najbolji na svetu.

Brod za krstarenje "Europa 2" je dobio ime po svom sestrinskom brodu "Europa", a oba su plovila sa malim kapacitetom jer primaju od 251 do 750 putnika i pripadaju kompaniji Hapag-Lloyd Cruises u čijoj se floti nalaze samo kategorisani brodovi sa 5 i više zvezdica.

Publikacija "Berlitz Cruising and Cruise Ships" izlazi već 29 godina i smatra se za najreferentniji vodič koji se bavi krstarenjem, a autor vodiča Daglas Vard jeopisao brod "Europa 2" kao "neverovatno prostran brod, vrhunski uređene unutrašnjosti i spoljašnjosti, za putnike kosmopolite i njihove porodice i predstavlja reper kada su u pitanju brodovi za moderno krstarenje".

"Izbor sala za ručavanje i restorana na brodu je veoma velik, a posluga je izuzetno pažljiva i ponaša se vrlo prijateljski ali nije nametljiva i ovaj brod je sigurno najbolje što trenutno postoji u svetu neformalnih kruzera, osim ukoliko nemate privatnu jahtu", dodao je Vard u objašnjenju odluke.

Novo izdanje specijalne publikacije Berlitz Cruise Ships 2014 biće objavljeno 1. oktobra i njemu se nalaze pobednici u nekoliko kategorija brodova.

Quenn Mary 2 (Foto: wikipedia.org, Brian Burnell)

Pobednici u svim kategorijama

Veliki kruzeri (više od 1.750 putnika)

Queen Mary 2

Crystal Serenity (Foto: wikipedai.org, bert76)

Srednji kruzeri (751 – 1.750 putnika)

Crystal Serenity

Europa 2 (Foto: wikipedia.org, Brian Burnell)

Mali kruzeri (251 – 750 putnika)

Europa 2

Hanseatic (Foto: wikpedai.org, Stan Shebs)

Najmanji "Butik" Kruzeri (50 – 250 putnika)

Hanseatic

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.