Izvor: B92, Prva TV

Za naše državljane spuštena je rampa mnogih zemalja. Juče nam je stigla i vest iz Grčke, da u ovu zemlju nećemo sigurno moći do prvog avgusta, ako ne i duže. Upravo zbog ovakvih situacija mnogi aranžmani se otkazuju, iako se nalazimo u jeku letnje turističke sezone.

Nekako se čini da poslednjih dana imamo što manje izbora kada je u pitanju letovanje, a da li su naši sugrađani odustali od brčkanja u moru ove godine, proveravamo u jednoj turističkoj agenciiji.

"Trenutno možemo da letujemo u Turskoj, Bugarskoj, Egiptu i u Španiji. Za Tursku i Egipat postoje interesovanja, a prvi letovi za Egipat kreću 19. jula", kaže Milan Vasić ispred jedne beogradske agencije.

Što se tiče ljudi koji su imali uplaćene aranžmane za Grčku, kako kaže, oni ih uglavnom menjaju za datume u avgustu ili septembru, a neki čak menjaju i za sledeću godinu. I dalje, kako tvrdi, postoje klijenti koji žele po svaku cenu da letuje ove godine, tako da polovina klijenata je odlučila da prebaci aranžmane za sledeću godinu, a druga polovina se nada odmoru u avgustu, ili septembru.

"Mi sa sutrašnjim danom završavamo dolazak svih turista koji su trenutno u Grčkoj, ne očekujemo veće probleme, ali nekim putnicima će u ovom slučaju biti skraćen odmor", kaže Vasić.

Novac će, kako kaže, svima koji su uplatili aranžman do 15. marta biti vraćen kroz zamenske vaučere, a ostalima koji su uplatili letovanje kasnije od jula, biće vraćen u potpunosti.

Foto: Depositphotos/ prescott10

Ove godine pandemija nam je svima pokvarila planove, a mnoge zemlje zatvorile su svoje granice. Ipak, postoji još nekoliko u koje možemo da putujemo, naravno, uz poštovanje svih mera.

Ako biste želeli da letujete u Hrvatskoj, morali biste da provedete dve nedelje u karantinu. U tu zemlju možete ući samo sa negativnim PCR testom, ne starijim od 48 sati. Dvonedeljni karantin važi i za Mađarsku, Italjiu, Severnu Makedoniju i Rumuniju.

Svi ljubitelji Bugarske i Albanije mogu da odahnu jer su granice, bez ikakvog ograničenja još uvek otvorene.Slobodan je ulazak i u Bosnu, pa građani Srbije mogu da uživaju na moru bez ikakvih ograničenja, na Neumu. A ako nemate problem da letujete avionom dok traje pandemija, možete otići u Tursku ili Španiju.

Kako se do sada pokazalo, dobro razmislite, jer čini se da je najbolje da letnje dane provedete u Srbiji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.