Foto: Getty Images, Chris McGrath / Staff
Foto: Getty Images, Chris McGrath / Staff

Na pola teritorije obavezne maske: Pazite kako idete na plažu, platićete kaznu

Podeli

Na gotovo pola teritorije Turske od danas su obavezne zaštitne maske. Među provincijama u kojima su ova pravila uvedena postoje i one u kojima se nalaze popularna letovališta. Maske su sada obavezne u 47 od 81 turske provincije. U saopštenju se ističe da će maske biti nošene na svim javnim mestima. Kazna za kršenje ovog pravila iznosi 3.150 turskih lira (oko 48.000 dinara).

Među provincijama u kojima se bez maske ne može izaći na ulicu su i mnoge koje se nalaze na primorju. U njima su smeštena neka od najpopularnijih letovališta koja i Srbi rado posećuju. Maske su obavezne u provinciji Ajdinj u kojoj se nalazi Kušadasi, kao i u provinciji Mugla u kojoj su smeštena letovališta Side, Bodrum i Marmaris.

Turske vlasti saopštile su da su zaštitne maske obavezne i u tri najveća grada radi suzbijanja širenja koronavirusa zbog velikog rasta broja zaraženih nakon ublažavanja blokada.

Guverneri Istanbula, Ankare i Burse objavili su da su maske obavezne u skladu sa preporukama naučnog saveta.

U Turskoj je povećan broj zaraženih nakon što je administracija od početka juna odobrila otvaranje kafića, restorana, teretana, parkova, plaža i muzeja, a ukinut je međugradski putnički saobraćaj i zabrana izlaska za starije i mlađe osobe, navodi Srna, a prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 452 idi na stranu