Venecija / thinkstock
Venecija / thinkstock

Pet najboljih destinacija za sledeće leto

Podeli

Iako je tek mart i leto je još daleko od nas, pravo je vreme da počnemo da planiramo svoje predstojeće vrele odmore…

Ukoliko žudite za peskom, suncem i ponekada nesnosnim vrućinama, verujemo da za vas leto ne može stići dovoljno brzo. Ipak, kako bismo vam pomogli da odaberete savršeno mesto gde ćete uživati u svemu prethodno pomenutom, predstavljamo vam pet najboljih destinacija, koje vas svakako neće ostaviti ravnodušnim.

Od fantastičnih, kristalno čistih voda, suncem okupanih plaža i istorijskih znamenitosti, destinacije sa naše liste sadrže po nešto za svakoga. Dakle, počnite sa planiranjem i nemojte zaboraviti svoj kupaći kostim!

Majorka

Majorka / depositphotos.com
Majorka / depositphotos.com

Ako se ideja vašeg savršenog letnjeg odmora može opisati belim, peščanim i mirnim plažama, obavezno posetite Majorku. Ova destinacija nudi vam mnogo više od leškarenja na plaži – od istraživanja skrivenih pećina do antičkih katedrala, provođenja dana u Serra de Tramutana – lokacije koja je pod zaštitom Uneska, do posete jednog od brojnih gradova.

Amsterdam

Amsterdam / thinkstock
Amsterdam / thinkstock

Ovaj grad je fantastičan bez obzira na godišnje doba tokom kog ćete ga posetiti. Tokom leta, on oživljava na poseban način, a nama daje priliku da uživamo u brojnim aktivnostima, od zabava tokom dana i noći, do opuštanja na urbanim plažama, istraživanja grada brodom ili uživanja u roštilju nakon posete bioskopu ili pozorištu. Izbori su praktično neograničeni.

Berlin

Berlin / thinkstock
Berlin / thinkstock

Ovenčan istorijom, Berlin je grad koji tokom leta dobija savršenu mešavinu umetnosti i kulture, teatra i opere, gastronomije i noćnog života. Ovaj grad poseduje nekoliko fantastičnih bazena na kojima se organizuju letnje zabave, dok je ponuda savršeno osvežavajućeg piva neverovatna.

Majami

Majami / thinkstock
Majami / thinkstock

Zabave pokraj bazena, akvaparkovi, surfovanje, plaže i kokteli – to je Majami tokom leta. Od ikonskog Majami Biča, preko Art Deko distrikta ili Male Havane, do posete zoološkom vrtu i močvarama koje su pune krokodila u Everglades nacionalnom parku – Majami svakome može ponuditi nešto neverovatno zanimljivo. Ovo je grad koji nudi mnogo više od sjaja i glamura.

Venecija

Venecija / thinkstock
Venecija / thinkstock

Sa svojih 177 kanala, preko 400 mostova i 139 crkava, Venecija se mora istraživati polako i natenane. Najbolji način za uživanje u Veneciji tokom leta je na brodu, uz otkrivanje njenih kanala i laguna. Od bazilike Svetog Marka, do Cezarove palate, ovaj grad sadrži brojne istorijske građevine, muzeje i umetničke galerije, piše "LuxLife".

strana 1 od 29 idi na stranu