Hideaway Caye, Belize / thinkstock
Hideaway Caye, Belize / thinkstock

Egzotična zemlja koja se tek sprema da osvoji svet turizma

Podeli

Na karipskim ostrvima nije ostalo mnogo tajni, ali jedna će tek biti otkrivena...

U pitanju je Belize, koji je možda ostao sakriven zbog činjenice da se nalazi u Centralnoj Americi i da zapravo uopšte nije ostrvo. Takođe, razlog može biti i podatak da se Belize samo delimično nalazi na teritoriji Kariba, smešten ispod škorpionskog repa Meksika, sa Gvatemalom na istoku.

Ipak, verovatno je Belize ostao relativno nepoznat jer ne mami svoje putnike kao ostrva St Bart ili St Lucija. Ova opuštena nacija peščanih drumova, plažnih restorana i impresivnih ruševina više voli da se pretvara da je nezainteresovana, nego da mami izbirljive turiste hladnim koktelima i masažama za parove.

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Svidelo vam se to ili ne, Belize će upravo dobiti flotu novih hotela, koji će biti luksuzni, istovremeno čuvajući lokalno iskustvo, bez uništavanja beskompromisno autentične esencije ove destinacije. Za to možete okriviti Leonarda di Kaprija, koji se sa svojim eko-svesnim Blackdore Caye provlači po naslovima novina već skoro deset godina.

Ipak, odmaralište o kom ovog puta govorimo, zauzeće prostor od 104 hektara, biće otvoreno 2020.godine, a ponudiće 36 imanja, 36 hotelskih bungalova i oko 50 hektara zaštićene zemlje, koja se trenutno pažljivo restaurira. Itz’ana Resort & Residences, kako će se novo odmaralište zvati, sadržaće i marinu sa 15 čvorova, lože sa solarnim napajanjem i besprekornu plažu koja će nas podsetiti na Karibe od pre dvadeset godina. Takođe, Four Seasons pravi svoje prve korake ovde, kao što smo već pisali u jednom tekstu.

Iako moramo naglasiti da tri luksuzna odmarališta, neće od Belizea napraviti St Bart, ali to je dobra stvar. Belize će biti pravi hit zbog svog autentičnog iskustva, šarma i tropskog uživanja za kojim žudimo, navodi "LuxLife".

strana 1 od 29 idi na stranu