Izvor: B92

U ovom baru bi pocrveneli čak i oni širokih evropskih shvatanja.

U skrivenom, ali veoma romantičnom gradiću Taormini na Siciliji poznatom po tirkiznom moru i prelepim plažama, a i koji bije glas da je porodično letovalište nalazi se jedan neverovatan bar.

S pogledom na Etnu u šarmantnim uličicama Taormine krije se bar Turrisi u kojem je penis centar sveta.

Lokalci će vam reći da je u pitanju „veoma čudan“ ili “najzanimljiviji kafić“ na ostrvu, zavisno od toga koga pitate, ali ono što ga čini intrigantnim svakako jeste njegov enterijer.

Čim kročite u kafić shvatićete da apsolutno sve ima veze sa seksom – od kvaka na vratima, ogledala, stolica, slavina, čitavog enterijera. Svuda su penisi!

Bar je od osnivanja 1947. godine promenio niz vlasnika, od viteza Salvatorea Turisija do Đuzepeovog sina i njegovih nećaka. Danas je ovaj bar nezaobilazno mesto ako posećujete Taorminu u kojem možete kušati mediteranske ukuse u društvu skulptura koje predstavljaju plodnost i muškost svakog čoveka. Pogled se pruža i na vodu i na vatru istovremeno što ovo mesto čini jedinstvenim.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.