Osam najjeftinijih egzotičnih destinacija: U Kambodži noćenje 5€

Podeli

Možda nemamo neke budžete za putovanja, ali pametno planiranje nas zaista ne sprečava da posetimo neke od najegzotičnijih udaljenih destinacija. Pogledajte listu osam vrlo pristupačnih destinacija koje, ako počnete da planirate na vreme, i te kako možete obići.

Bali, Indonezija

foto: thinkstock
foto: thinkstock

April, maj, septembar i oktobar su najbolji meseci da putujete ovde. Hrana i hoteli su neverovatno jeftini, a na Baliju možete pronaći restorane brze hrane u kojima možete jesti za evro i po.

Kolombo, Šri Lanka

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Grad prepun istorijskih portugalskih dragulja, istorijskih građevina, restorana, galerija i muzeja. Ljubitelji kajt-surfinga ovde posebno mogu uživati. Noćenje možete po cenama već od 8, pa sve do 20 evra. Klasične obroke kojima je osnova riza, uvek možete pronaći za male pare, a porcije koštaju od dva do osam evra.

Bangkok, Tajland

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Tajland je generalno jedna od najjeftinijih destinacija za letovanje, a cene noćenja idu već od 17 evra po noćenju. Zima je najbolja sezona na Tajlandu kada će vam temperatura i sunce najviše prijati.

Medeljin, Kolumbija

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Svi znamo da ovaj grad ima lošu reputaciju, ali prošli su dani Pabla Eskobara. Od tada, dolar se učvrstio naspram kolumbijskog pesosa, pa su Bogota i Medeljin automatski postale jeftinije destinacije za obilaske.

Nju Orleans, Luizijana

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Grad poznat po najkreativnijim Noćima veštica, ali zapravo jedno veoma zanimljivo mesto za zabavu u bilo koje doba godine. Jedinstveni američki grad prepun istorije, intrigantne kulture, sjajne hrane i neprestanih žurki. Iako nije skup grad, hoteli i hosteli znaju biti skuplji, pa je preporuka dosta ranije rezervisati smeštaj.

Pnom Pen, Kambodža

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Glavni grad Kambodže je u isto vreme egzotičan i atraktivan. Osećaj „divljeg zapada“ sa elegantnim strukturama građevinama ostaviće neverovatan utisak na vas. Noćenje u hostelima košta od 4 do 6 evra.

Maču Pikču, Peru

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Jedno od pristupačnih peruanskih letovališta pružiće vam priliku da odete na jednodnevni izlet do jedne od najvećih svetskih atrakcija. Cene u Peruu su dosta pristupačne, pa većina ljudi ostane i po dve nedelje. Pravi odmor, nema šta...

Palavan, Filipini

foto: thinkstock
foto: thinkstock

Zovu ga najlepšim ostrvom na svetu, a srećom hosteli su vrlo pristupačni. Ako ne preferirate ovakav vid smeštaja, uvek možete uplatiti jedan od brojnih hotelskih rizortova duž obale.

strana 1 od 14 idi na stranu